Republica Danga

„ Danga nu e, adică e pretutindeni. Este o insulă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Aici nu se știe prea bine dacă oamenii mint, visează, sau trăiesc cu adevarat „


Gazeta de Perete

Distribuiţi
avatar
The Dude

Mesaje : 5175
Puncte : 5296
Data de inscriere : 17/02/2015

Gazeta de Perete

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Mar 03, 2016 8:25 am

Desfrâurile mortale din oraşele secolului al XVIII-lea: „În fiecare casă întâlneşti chipuri ale jalei şi nenorocirii, care îşi târăsc anevoie trupul slăbit“


O serie de relatări despre viaţa românilor din oraşe, la sfârşitul secolului al XVIII-lea, ofereau detalii înfiorătoare despre mulţimea prostituatelor şi a celor contaminaţi de acestea cu boli venerice. Oraşe ca Iaşi sau Bucureşti erau declarate „morminte timpurii ale străinilor“ care cădeau pradă desfrâurilor, ademeniţi la fiecare pas.

La 24 noiembrie 1794, mitropolitul şi boierii Epitropiei de Obşte prezentau un raport către domnitorul Alexandru Moruzi, în care se plângeau de numeroasele prostituate din oraşele Ţării Româneşti. Reprezentanţii Clerului solicitau domnitorului o lege care să interzică femeilor să se angajeze în cârciumi. „Aici, în pământul acesta cu o mare slobozenie se obişnuieşte păcatul curviei, cel care este mai mare decât celelalte păcate, şi fără de voia lor, care păcat se înteţeşte şi se înmulţeşte din vin, pentru că vinul ia mintea omului şi nu ştie ce face, şi înteţeşte năravul lor ca să facă cu mai multă pornire, dintr-o urmare a slobozeniei ce o au muierile de vând vin pe la cârciume şi cu felurimi îndeamnă oamenii la curvii şi la băuturi, care amândouă unindu-se, curvia şi beţia, turbează minţile omeneşti şi aprinzînd simţurile lor cu văpaia vinului nu ştiu ce mai fac. Şi orice părere îi vine în cuget şi în vederea cea întunecoasă se pornesc la tot felul de fapte rele: curvii peste măsură, ucideri şi multe alte asemenea”, scria mitropolitul în cererea adresată domnitorului Alexandru Moruzi, potrivit autorilor volumului Medicina şi farmacia în trecutul românesc, vol II, 1775-1834, de Pompei Samarian.

Beţia şi curvia, mortale Femeile dădeau năvală în cârciumi, transformate în case de toleranţă, afirmau feţele bisericeşti. „Atât din neveste cât şi din fete sănătoase, zdravene, care sunt vrednice de slujbă şi de muncă, în loc să se puie la stăpâni cu simbrie sau îmbrăcăminte, ori cum vor putea, să ajungă după starea fiecăreia, ele, lăsând toate acelea ce ar fi spre folosul lor, dau năvală pe la cârciume, obişnuind desfătări în beţii şi curvii şi de a lor bunăvoinţă îşi ponosluesc numele, îşi vatămă sufletul, îşi bolnăvesc trupurile şi rămân slute şi pocite”, afirma mitropolitul. Spitalele erau pline de tinere cu boli venerice. „Cea mai multă adunare de patimi la spital numai de fete şi muieri betejite din curvii este şi, deosebit că nu-şi aduc moarte numai lor, ci prelesnind şi în bărbaţi, cărora la unii se pricinuesc şi spargeri de case, pe aceştia îi betejesc, îi sărăcesc, rămânând secaţi”, se arăta în scrisoarea Mitropoliei.
Domnitorul Alexandru Moruzi a încercat să interzică angajarea femeilor în cârciumi. Numeroase femei din Bucureşti erau „au căzut în fapte necuvincioase şi primesc la dânsele adunări de oameni tineri de-i sting cu cheltuiala”, potrivit cronicarilor de la începutul secolului XIX. Cosmopolitismul vieţii de oraş şi mirajul care atrăgea spre capitalä toate elementele rele femenine, mai ales în vreme de război şi ocupaţiuni sträine, au fäcut în acest timp, sä înflorească prostituţia, responsabilă pentru focarele de boli venerice, înregistrate în Ţările Române, scria medicul Pompei Samarian, în volumul Medicina şi farmacia în trecutul românesc, vol II, 1775-1834. Focarele de boli venerice erau de nestăvilit Doctorul Andreas Wolff relata în 1803, despre situaţia dramatică din oraşele Moldovei.

„De mai mulţi ani încoace suferă acest popor foarte mult de pe urma sifilisului, care boală are urmări grave asupra generaţiilor viitoare. Vasul acestei Pandore s-a deschis mai larg în oraşe şi târguri decât la ţară. Mamele din familii înalte şi mijlocii nu-şi alăptează copiii, ci numai cu doici, care, aproape toate, sunt infectate de veninul veneric. O pornire a comunităţii, o grijă de a stăvili întrucâtva acest rău atât de stricăcios, nu se poate găsi. Zgârcenia generală opreşte măsuri poliţieneşti binefăcătoare împotriva acestui duşman, care nimiceşte în secret. Nimeni nu se interesează decât numai în cazuri individuale, ca să fie tratat de medic ori şarlatan. Dar în interesul general, ca să extirpe acest venin conatgios, spre binele poporului, nu avea nimeni grijă”, scria medicul Wolff, citat de autorii volumului Medicina şi farmacia în trecutul românesc, vol II, 1775-1834, de Pompei Samarian.

Sărutările pe gură interzise Medicul afirma că locuitorii ţării erau prea puţin interesaţi să respecte sfaturile pe care le oferea acesta pentru a-i feri de boli. „O mulţime de coconaşi, dorind a duce o viaţă plină de desfătări, mi-au cerut sfaturi şi mijloace prezervative pentru a se deda liniştiţi exceselor. Sfatul meu era abstinenţă strictă, spunându-le că nu există alt prezervativ mai sigur decât acesta. Chiar bărbaţilor de la cârma ţării le dădeam acest sfat, care pentru binele tineretului nu ar fi fost prea greu de executat. În anul 1795 am adus la cunoştinţa Mitropolitului această tristă stare, explicându-i că şi cel mai modest se poate infecta, când consumă sfânta cină, dacă nenorocul aduce pe cineva să bea din paharul din care a băut un veneric. Sărutările pe gură şi pe mâini astăzi nu mai pot fi atât de sigure ca pe timpuri”, scria Wolff. În schimb, afirma acesta, mulţi localnici credeau că actele homosexuale îi fereau de boli. „Pederastia, care de numai câţiva ani a fost introdusă aici din Constantinopol, nu apăra contra boalei venerice, cum cred homosexualii. Această pasiune aduce sclavilor ei denaturaţi acelaşi potop de mizerii şi boli venerice”, afirma medicul,.

Chipurile jalei şi ale nenorocirii Ernst Dobel, un alt călător german care a vizitat Iaşii la începutul secolului XIX, relata următoarele: „Capitala Moldovei este tot atât de vestită prin bogăţiile pe care activitatea comercială a locuitorilor au acumulat-o acolo, pe cât este de defăimată datorită desfrâului care stăpâneşte întreaga populaţie, fără ruşine, fără nicio mască, ca şi când ar fi prima din toate virtuţile.

Iaşi este mormântul timpuriu al tuturor străinilor, mai ales al germanilor. Leafa îmbelşugată dată meseriaşului îl scuteşte de orice grijă pentru trai, vinul minunat şi ieftin îl face beţiv, frecventarea liberă, nesupravegheată de poliţie, a sexului celuilalt, îi corupe moravurile şi îl duce pe făgaşul desfârului, suferind de boli dezgustătoare, apropiindu-l de pieire. Aproape în fiecare casă, pe fiecare stradă întâlneşti asemenea chipuri rătăcitoare ale jalei şi nenorocirii, care îşi târăsc anevoie trupul slăbit”. Autorul se declara îngrozit de cele văzute în hanurile şi cîrciumile din capitala Moldovei, potrivit autorilor cărţii „Călători străini despre Ţările Române în secolul al XIX-lea".


avatar
The Dude

Mesaje : 5175
Puncte : 5296
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de The Dude la data de Mier Mar 09, 2016 9:20 am

avatar
The Dude

Mesaje : 5175
Puncte : 5296
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Mar 13, 2016 7:11 pm
Rocker Keith Emerson dies in suspected suicide


Do you wanna be the player
Do you wanna be the string
Let me tell you something
It just don't mean a thing

You see it really doesn't matter
When you're buried in disguise
By the dark glass on your eyes
Though your flesh has crystallised
Still...you turn me onRest in peace Keith....we'll meet again some sunny day....
avatar
The Dude

Mesaje : 5175
Puncte : 5296
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Mai 05, 2016 9:47 am

Scandalul dezinfectantilor diluati din spitale.
Castigurile colosale la care ar ajunge HexiPharma si schema aplicata
Mai, uite cum stau lucrurile, in opinia mea avizata:

Exista o intreaga teorie a concentratelor chimice, tine in principal de natura economica a procesului de productie si cunoaste o larga raspandire oriunde se poate aplica. Ideea e simpla, substanta se obtine de regula in amestec procentual, sa zicem de 25%...sa presupunem…asa, de dragul conversatiei.....

Este un produs livrabil, asa ca va fi expediat solicitantului la un pret de cost stabilit prin fabricatie dar la care se adauga si alte cheltuieli. Transportul, mai ales la mare distanta, costa…si reclama conditii speciale in anumite cazuri (cum e cel in discutie) asa ca restul de 75% apa este inlaturat (prin distilare, de exemplu) si asta permite in plus si imbutelierea in recipienti mai mici si mai siguri….E absurd sa platesti purtatul de colo colo al apei de dilutie, nu-i asa ??

Parerea mea zice ca importul s-a realizat legal. Ciupeala cu plusul prin offshore este clasica si nu are cum sa fie atacabila. In termenii cei mai corecti “offshore” asta inseamna: “o investitie in alta tara”. Trebuie ca cineva sa faca o mare pasiune pentru a demonta mecanismul asta, utilizat de peste 95% din industria farmaceutica (am fost surprins sa aflu ca pana si producatori din Romania, exporta initial in Cipru pentru a putea adauga cotele propuse pietei autohtone….si asta cu stiinta achizitorului final dornic sa afle de la cine cumpara).

Asta e motivul pentru care un medicament realizat cu 2 lei costuri ajunge la vanzare cu 50 de lei….iar daca nu-ti convine, asta e treaba ta….caci exista un embargou si o coordonare intre toti cei capabili sa furnizeze aceiasi pilula.

In concluzie o “romaneasca” de cateva procente sub nivelul anuntat pe eticheta (cel mult 3%) si o schema prea mare si prea arhicunoscuta ca sa poata incrimina persoane….

Dar, inca o fateta a statului securist, controlat in detaliu de servicii, care nu scapa nicio ocazie sa abata atentia de la fondul problemelor.
avatar
Kavarna

Mesaje : 1202
Puncte : 1257
Data de inscriere : 17/02/2015
Varsta : 37

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de Kavarna la data de Vin Mai 06, 2016 1:38 pm

Ba bine ca nu !

O "ciupeala" la de zece ori pretul ??
Si legalitatea “offshore” ??

Sa fim seriosi: un atac iresponsabil la sanatatea publica.
I-as condamna la spanzuratoare pe toti astia de fura din locuri in care pot pune vieti in pericol.


Stat securist zici ?
Atunci sa ii impuste imediat pe infractori, nu asa facea secu cand dadea de opozantii partidului ??

Degeaba le tii partea
avatar
The Dude

Mesaje : 5175
Puncte : 5296
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Mai 06, 2016 2:04 pm

Dear Kavi:

1. “offshore” e legal !!!...cumva, paradisul fiscal nu contravine legislatiei, iar cele mai mari concerne din lume (Coca Cola, Mercedes Benz, Apple, Microsoft, Chevron, etc) opereaza prin astfel de vectori....

2. adausaul ar trebui sa fie liber in orice economie de piata; desigur, politica de tip cartel e condamnabila si condamnata de lege, insa pretul de producator n-ar trebui sa aiba nicio limita atata vreme cat marfa se vinde...O lege esentiala a comertului statueaza costul impus de cumparator ca fiind cel ce reflecta valoarea de achizitie....si nu pretul propus (arbitrar) de vreo agentie. In concluzie, daca aia vindeau sticla cu 90 de lei, in loc de 75, poate ca institutiile interesate se orientau in alta directie (exista si alte metode pt decontaminare)....daca au acceptat la 75 in loc de 7,5....probabil ca atat merita...

3. Nu e de niciun folos. S-a incercat si si-a dovedit repede ineficacitatea. N-are niciun rost sa ii elimini pe opozanti...mai bine ii pui sa munceasca si sa iti fie de folos. Averile nu au niciun sens daca economia nu se invarte. Devin active toxice. Lumea trebuie pastrata in miscare, iar gluga trebuie trasa imediat peste ochii celor care incep sa priveasca si in alta parte decat in cea in care li se sugereaza...
avatar
The Dude

Mesaje : 5175
Puncte : 5296
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Mai 09, 2016 10:39 am

Desi se vrea extrem de serios, scandalul sectiei de arsi de la floreasca este de tot ridicolul....spun asta, intrucat sunt implicat direct si stiu intreaga poveste...

sectia e functionala

la momentul receptiei avea doar doua probleme: absenta unei instalatii de oxigen care sa alimenteze camera hiperbara cu un debit asigurator, si doi amplsarea camerei (un fel de sarcofag) intr-o incapere ce apartinea traseului de evacuare rapida, spre o scara metalica exterioara.

La vremea respectiva prima problema s-a rezolvat instant, a doua era quasi-tolerata de ISU si putea sa ramana asa....Insa, conducerea de atunci, s-a gandit ca prim mutarea aparatelor de asa maniera incat scara sa fie complet eliberata, se putea castiga un salon in plus....Trebuie stiut ca pentru medici fiecare pat conteaza, din foarte multe motive (...si nu toate onorabile).

In fine, de aici incepe siajul...rivalitati, intrigi, uneltiri....caci e o sectie noua....are nevoie si de personal si de sefi....dar nu prea are "materie prima"...pe cine saltam in rang ???....dar oare nu cumva "pe cine sacrificam"...???


din balba asta nu s-a iesit nici azi, cand suntem chemati sa mutam iar camera si sa facem din nou alte rocade de tot rasul....


...si toata tevatura pentru ca doamna consilier prezidential Diana Loreta Paun sa il poate inlatura pe doctorul Louchi...ca sa il monteze in locul sau pe barbacsu Constantin Paun Sorin....un cretin patentat.....
avatar
Kavarna

Mesaje : 1202
Puncte : 1257
Data de inscriere : 17/02/2015
Varsta : 37

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de Kavarna la data de Lun Mai 09, 2016 3:49 pm

Nu-i cretin, e imbecil !

Eu stiam din presa ca problema oxigenului nu-i rezolvata. Ca stocatorul existent nu ar face fata, iar montarea altuia mai mare ar insemna o intreaga investitie pe care spitalul nu si-o permitea.

Si noi am lucrat la Floreasca, pe grupurile generatoare. Louchi era un om cumsecade, chiar ma miram sa fi suparat pe cineva.
avatar
Kavarna

Mesaje : 1202
Puncte : 1257
Data de inscriere : 17/02/2015
Varsta : 37

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de Kavarna la data de Vin Mai 13, 2016 9:07 am

The Dude a scris:Scandalul dezinfectantilor diluati din spitale.
Castigurile colosale la care ar ajunge HexiPharma si schema aplicata

Mai, uite cum stau lucrurile, in opinia mea avizata:

In concluzie o “romaneasca” de cateva procente sub nivelul anuntat pe eticheta (cel mult 3%) si o schema prea mare si prea arhicunoscuta ca sa poata incrimina persoane….

Dar, inca o fateta a statului securist, controlat in detaliu de servicii, care nu scapa nicio ocazie sa abata atentia de la fondul problemelor.


suspiciune

Secretatul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, a anunţat astăzi primele rezultate ale analizelor dezinfectanților Hexi Pharma. Acesta a afirmat că la toate produsele analizate sunt neconforme, la unele diferenţe sunt marcante, de 10 ori, la altele sunt mai mici. Este vorba de 14 produse.

http://www.realitatea.net/primele-rezultate-ale-analizelor-dezinfectan-ilor-hexi-pharma-pe-masa-premierului-ciolo_1933703.html
avatar
The Dude

Mesaje : 5175
Puncte : 5296
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Mai 15, 2016 4:17 pm

Da Kavi....sunt siderat...

Nu merge asa....cu apa chioara....mai sunt si "probe de casa", sunt peste tot epidemiologi in unitatile sanitare, angajati precis pentru asta; fiecare spital are, iar daca spitalul minte, exista DSP-ul care recolteaza oricum periodic probele sale, verificand corectitudinea administratiilor....sunt mai multe praguri si paliere de responsabilitate, iar sa aliniezi minciuna pe toate aceste niveluri este imposibil..

..mai degraba cred intr-o mistificare a analizelor, care in mod suficient de suspect au si fost abandonate dupa primele rezultate...


sa nu uitam Kavi ca hexi e o firma de ex securisti.....
avatar
Sfatuitorul
Admin

Mesaje : 812
Puncte : 933
Data de inscriere : 13/02/2015
Localizare : Bucuresti

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de Sfatuitorul la data de Lun Aug 21, 2017 4:52 pm

Doamna Firea.

Este desigur doar o marioneta, insa are in spate consilieri redutabili. O intreaga firma de constructii (Aedificia)si toti directorii ei ii coordoneaza atent deciziile . Afirm cu mana pe inima ca Primaria Capitalei se afla intr-una dintre cele mai productive perioade ale sale. Oamenii astia sunt exigenti si competenti. Din pacate s-a format repede si un nucleu al profitorilor care incearca sa taxeze aproape orice angajament economic. Nu sunt inca atat de puternici, dar vor deveni, caci au o mare audienta la public.

Efectele eforturilor de acum vor fi vizibile abia dupa jumatatea anului urmator, iar cotele de piata ale doamnei Firea vor creste logaritmic. E foarte posibil sa o avem ca presedinta, ceea ce ar fi un dezastru. Fata asta nu stie sa faca nimic de capul ei, iar mie imi este groaza ce s-ar intampla daca ar fi lasata sa actioneze de una singura.

Continut sponsorizat

Re: Gazeta de Perete

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


    Acum este: Dum Iul 22, 2018 9:24 pm