Republica Danga

„ Danga nu e, adică e pretutindeni. Este o insulă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Aici nu se știe prea bine dacă oamenii mint, visează, sau trăiesc cu adevarat „


Be an € millionaire

Distribuiţi
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:26 pm

Pentru ca sa poti ramane acordat pe frecventa informatiei nu este insa suficient sa citesti presa, sau sa urmaresti televizorul. Din fericire (pentru intreprinzatori) astazi exista telefonul mobil. Folosirea lui poate scurta distante, poate anula granitele impuse de norme si distinctii...poate oferi cai noi de abordare a unor probleme ori a unor persoane.

Bad news: telefonul devine brusc important. Trebuie sa ramana in permanenta deschis si va dicta regulile o buna perioada de timp de acum inainte pentru cel ce s-a decis sa urmeze acest set de instructiuni. Asadar poate suna oricand, oricine rateaza un apel trebuie reapelat, iar agenda trebuie sa contina aproape fiecare contact...nu sti niciodata de unde sare iepurele si nici cand vei avea nevoie de o persoana intalnita in treacat..
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:26 pm

Informatia mai circula liber si pe la dineuri, receptii ori intalniri de socializare. Se simte excelent in foaierul de la teatru, in sala de coafor si interiorul asociatiilor, a societatilor de tip fratern, a altor organizatii de tot felul.

E mereu prezenta in orice afirmatie, desi ii place al dracului de mult sa umble "in disguise" sa isi modifice aparenta pana la nerecunoastere.
Cand ai sa inveti sa o cunosti toate astea au sa iti para banale.
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:26 pm

Taman de aceea, pentru a ii crea informatiei cat mai multe posibilitati de a te contacta: Regula nr.16: fii mereu prezent peste tot. cu cat vei acoperii o arie mai mare cu prezenta ta cu atat vei putea ramane mai mult in actualitate... si "in carti" Incearca sa cunosti cat mai multa lume. Frecventeaza actiunile bogat reprezentate; cauta compania oamenilor importanti ai momentului...fa-ti relatii si la vanzatorul de ziare din coltul strazii, pentru ca orice relatie poate deveni valoroasa intr-un anume context.

Invata sa nu superi pe nimeni si sa ramai o prezenta remarcata, dar nu una inoportuna...Daca totusi ai suparat pe cineva revino cu scuzele in cel mai scurt timp si cu toata sinceritatea ocazionala (lasa ce e in sufluteul tau)
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:27 pm

Asta face si amicul al carui destin il urmarim: se prezinta tuturor. Intra in vorba cu oricine si cand intr-una din ocazii, responsabilul unui transport il observa in sfarsit ca pe un copil mai istet ca restul el il intreaba pe sofer:

- So who's that new kid ?
- Some boy in the neighborhood
- Do you know him..??
- yeah...it's all hart this one


Adevarul e ca soferul nu il stia mai bine ca pe ceilalti, dar de dragul conversatiei si pentru ca pustiul fusese in mai multe randuri serviabil, i-a scapat o replica de rutina, una care insa avea sa il propulseze pe copil in cu totul alta lume. Una mult mai aproape de cea in care visa sa ajunga.


Tehnici psihologice avansate atesta faptul ca ne facem o parere despre cineva dupa primele 20 de cuvinte rostite. Desigur, asta alaturi de look, de gesturi si mimica, de intonatie, vestimentatie si vocabular. Eu n-am crezut in teoria asta, dar am incercat sa o verific si m-am convins ca ea e perfect valabila. Am cautat atat la noile cunostinte cat si in felul in care e receptata persoana mea de catre fiecare nou interlocutor. De multe ori nici nu a fost nevoie de atata vorba...
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:27 pm

"inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea le ignora" zice Pascal referindu-se la alunecarile noastre sentimentale, cele care nu au un scop precis, ori o logica usor sesizabila, cele care au loc exclusiv in sfera afectiva. In replica Theodule-Armand Ribot si Gustave Le Bon stabilesc in studii de o inegalabila elocinta ca exista o logica precisa a sentimentelor si ca in esenta lucrurile stau exact invers, inima fiind cea care prin intermediul dorintei stabileste prioritati, strategii si chiar o anumita ordine a abordarilor.

Asadar, daca hotaram sa dedicam o parte a vietii tentativei de a realiza o avere care sa ne confere mai tarziu un trai tihnit, aceasta nu este nicidecum o victorie a dorintei de bunastare asupra fiintei..Asta nu ar trebui nici sa sufoce eul, nici sa il tradeaze sau sa il abandoneaze si nici nu ucide spiritul asa cum s-ar putea gresit interpreta.

Este doar un transfer temporar al valorilor dintro zona de interes in alta...asa cum se intampla mereu in viata atunci cand abandonam pentru o perioada o pasiune ardenta, numai pentru ca dupa un timp sa ne reantoarcem la ea inca si mai insetati decat atunci cand am parasit-o.

Nu e nicio rusine sa ajungi un am avut, dupa cum nu e nimic rusinos in a fi unul nevoias.
Sunt doar doua optiuni egale, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:27 pm

Totusi, in entuziasmul debordant ce trebuie sa insoteasca obligatoriu orice incercare serioasa, atunci cand vine vorba de facut bani, de facut bani multi si repede, nu chiar totul este permis. Anumite compromisuri sunt ireversibile, marcheaza profund individul si ii produce devieri ireparabile.

E musai sa te pastrezi in curent fara insa a abdica de la principiile fundamentale. Orice om care negociaza cu asta e perdant, chiar daca efectele ratarii nu se vad imediat, ba mai mult, chiar daca debutul lor este unul promitator. Cel care sparge azi un bancomat va avea maine o zi euforica. Va merge la resturant, acolo unde nu a mai fost de atat de multa vreme, isi va invita prietenii la petrecere si va colinda magazine cumparand anapoda tot ce i se nazare..Va capata increderea unui nou inceput, cand de fapt ar trebui sa traiasca deceptia caderii..In fapt, incalcand una din legile fundametale ale societatii el a facut un pas gresit ale carui repercursiuni nu vor intarzia sa apara. A pecetluit raportul sau cu semenii si in asta nimic nu se mai poate schimba vreodata, in ciuda reabilitarii pe care, poate, are sa o obtina vreodata din partea legii
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:27 pm

Inpoi la milionarul nostru aflat in devenire. Reuseste sa intre in afacerea de contrabanda cu alcool. Cartea autobiografica nu ne spune multe lucruri despre aceasta zona a vietii lui. Aflam doar ca se maturizeaza foarte mult si ca e surprins de increngatura de posibilitati care exista pentru fiecare decizie, dar si mai surprins de faptul ca in acest labirint, decizia urmeaza mereu cam acelasi traseu. Intuieste ca aici ceva nu este bine, dar mijloacele care ii stau la dispozitie nu ii permit o investigare mai ampla.

Dintrun transport poate castiga din partea organizatorului mai bine de 150 de dolari, daca ar turna politiei data si destinatia ar putea capata ceva mai putin, dar la pachet cu protectia si promisiunea absolvirii tuturor delictelor anterioare, plus relatiile din mediul politienesc pe care si le-ar crea. Mai e si alternativa deturnarii transportului si reorientarii lui catre un alt client mai bun platnic, alaturi de varianta de a da in vileag o astfel de hotarare luata de organizator, care iarasi i-ar aduce multe alte venituri si avantaje....Dintre toate aceste posibilitati alege insa de fiecare dat cei 150 de dolari.

Activitatea infractionala nu e mai amplu prezentata. Intelegem doar ca ea este abandonata la un moment dat, atunci cand pentru personajul nostru Regula nr.17 devine evidenta si imperativa: construieste-ti o afacere legala. fa o firma, declar-o, inregistreaz-o

O vorba din batrani spune ca cele mai bune minciuni sunt cele care amesteca adevarul cu mistificarea lui. Daca alegi sa traiesti exclusiv in mediu interlop alegi minciuna si negarea ca singure forme de justificare a oricarui gest. Pozitia asta nu are sa te ajute cu nimic atunci cand ai sa ajungi fata in fata cu autoritatile. Cand insa ai si o afacere legala ai automat si alternativa unei explicatii oficiale ...oricare ar fi ea.

Spun toate astea nu pentru a invita pe cineva la afaceri necurate, ci doar pentru a deslusi rationamentul celui despre care povestim.
El isi face o firma pentru a se proteja in acest fel de pericolele la care se expune, insa curand realizeaza ca aceasta alegere ii deschide multe alte porti..
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:28 pm

mmmDa...Asta vine de la Freud. Adica el a observat pentru prima data tendinta pe care cu toti o avem de a percepe oamenii ca pe niste obiecte si in consecinta de a ii trata ca atare. Nu cred ca temerarul care sa incumeta intrun asemenea exercitiu ar trebui sa ii vada pe semenii sai ca pe niste saculeti plini cu monede la care nu stie cum sa ajunga. Cred ca ar fi suficient sa ii evalueze corect. sa ii incadreze just intr-o anume tipologie de personaj. Doar un om catalogat corect poate fi corect cantarit si atent pretuit.

Regula asta ar trebui sa functioneze in toate relatiile interumane si daca ar fi asa nu cred ca am mai avea atatea deceptii in legatura cu persoane carora le-am acordat prea mult credit
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:28 pm

Regula nr. 18: constrieste-ti o imagine

Sunt atat de multe de zis in legatura cu asta, incat cred ca cel mai bine ar fi de consultat topicul nostru "insemnele distinctiei"....cu cateva completari...
Cand ne gandim la noi insine ne gandim la o persoana idilica. La ceva ce ne-ar placea sa fim, dar care cu siguranta nu suntem.

Marele erudit si filozof Nae Ionescu le spune studentilor sai: "Stalin nu este ceea ce crede el despre el, ci ceea ce cred eu despre el ca este."
Cand ne creem o imagine trebuie asadar sa tinem cont nu de persoana noastra, ci de persoana care am vrea sa devenim.

Cand ne construim o imagine "folositoare" e imperativ necesar sa transmitem celor din afara un mesaj pe placul lor.
Un mesaj in acord cu felul in care putem fi perceputi. In prelungirea acestuia si in deplin consens cu el.

Oamenilor le place sa constate ca au dreptate, asa ca atunci cand oferim o imagine construita pe scheletul imaginii pe care zeii ne-au ingaduit-o ei se vor bucura de fiecare data de prezenta noastra si "ne vor iubi" inca "din primele 20 de cuvinte" macar si numai din acest simplu motiv...
avatar
Articon

Mesaje : 470
Puncte : 476
Data de inscriere : 13/07/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de Articon la data de Vin Noi 03, 2017 1:47 pm

Shocked

Am ametit !

belea

Sa nu imi spui ca ai scris toate astea acum ?
Ca eu abia am apucat sa citesc trei dintre ele si cand m-am intors mai erau adugate zece...

Nu pot in ritmul asta si e pacat, ca pare interesant.

lokihere
avatar
The Dude

Mesaje : 5173
Puncte : 5294
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Noi 03, 2017 1:52 pm

Ha, ha, ha....

Nu, doar am transferat un subiect publicat mai demult in alta parte.
Enjoy... pe indelete.

Continut sponsorizat

Re: Be an € millionaire

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


    Acum este: Joi Iul 19, 2018 6:27 pm