Republica Danga

„ Danga nu e, adică e pretutindeni. Este o insulă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Aici nu se știe prea bine dacă oamenii mint, visează, sau trăiesc cu adevarat „


Du-te si vezi....

Distribuiţi
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Du-te si vezi....

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Apr 06, 2018 6:07 pm


Argo
Argo - Ben Affleck (2012)
"Argo f**k Yourself"
Al treilea film de sub directia  lui Ben Affleck  se vrea un elogiu adus acelor eroi necunoscuti si imposibil de onorat, care intreprind actiuni curajoase cu riscuri enorme intr-un deplin anonimat. Parte din ei sunt agenti ai serviciilor secrete.
                                                         
film in film, film de aventuri, film de spionaj, satira” Argo nu are decat o legatura abstracta cu argonautii, intrucat e si aici denumirea unei misiuni ce implica personaje; cu Iason ori cu lana de aur ? Niciuna ! E numele  bravei si coerentei initiative a unui agent CIA (Tony Mendez - Ben Affleck)  dinautrul unei actiuni mai mari si haotice a serviciului din care el face parte.
                                                             


Intriga reia fapte reale ce au tinut prima pagina a ziarelor pentru  444 de zile (1979-1981) :
Ambasada Americana de la Teheran este atacata de protestatatarii Ayatulahului Khomeini (insurgentii deghizati: vedem statii de emisie care coordoneaza ambuscada, arme de foc profesional manuite, etc.) si 52 de functionari sunt luati ostatici.

In timpul asediului ei reusesc mai inainte sa distruga prin tocare toate documentele detinute. Grija imediata  a statului american este orientata catre salvarea a sase dintre ei, care in timpul evenimentelor, apuca sa se refugiaze in casa ambasadorului canadian. Descoperirea lor acolo i-ar transforma in victime sigure, atat pe ei cat si pe cei care i-au adapostit (diplomatul canadian si familia sa).

Intre timp in cladirea ocupata a ambasadei sunt adusi cateva sute de copii care au sarcina de a juca puzzle cu franturile de documente si nu e decat o chestiune de timp pana cand hartia care contine componenta completa  a misiunii americane si fotografiile membrilor ei,  vor fi reconstituite, denuntand  astfel absenta celor sase oficiali si declansand cautarea lor, o treaba simpla si de scurta durata intr-un stat devenit peste noapte anarhic-politienesc.Ideea lui Mendez este sa deplaseze la Teheran o echipa de filmare (canadiana)  interesata de realizarea unei super productii (Argo- a science fantasy), care sa ii preia pe cei sase, si sa ii extraga astfel din situatia limita in care se afla. Pe fondul actiunii personale se desfasoara si preparativele reactiei  americane oficiale: o interventie in forta a trupelor speciale (Delta Force-proaspat constituite si aflate, imi pare,  la prima lor actiune de anvergura).
                                                             


Cum se termina nu zic….dar daca vrei sa afli: du-te si vezi !
Filmul are ritm, suspans, povestea e tensionata si alerta, mijloacele cinematografice sunt cele ce trebuiau utilizate, dar se remarca jenant o lipsa acuta de personalitate. Sunt folosite cu un fel de teama procedeele clasice de gradare a intensitatii actiunii: cupaje rapide de cadre, camera din mana, conversatii ale unor planuri  disproportionate, buletine informative oficiale introduse in naratiune sub un alt format de imagine (influenta lui Oliver Stone e chiar deranjanta); iar filmarile  « in poza » ce au ca scop evidentierea calitatilor « de baiat frumos » ale lui Affleck, cu care povestea e presarata mai peste tot sunt chiar obositoare.
                                                                 


Filmul se recomanda si din alt motiv decat acela ca el a produs o ampla si interesanta controversa (ce trebuie cunoscuta macar, de orice cinefil). In subsidiar el vorbeste cu subiect si predicat despre relatiile sistemului cinematografic mainstream. Pentru multi va fi o mare surpriza sa afle cum e numit un director, ba chiar si intreaga echipa ; dar mai ales sa priceapa care sunt cateva etape generale si de neocolit in realizarea unei productii, ce pana la urma nu e decat o investitie ca oricare alta din industrie (ramura cinematografica, de data asta).
                                                           


Nicio indoiala ca avem de a face cu o realizare foarte buna, insa daca asezi lungmetrajul alaturi de celelalte productii majore ale anului 2012: “Amour”, “Seven Psihopats”, “Tabu”,” Les Miserablles”, “Lincoln”, “Holy Motors”, ” Post Tenebras Lux” “Life of Pi”, “Da reun  na-ra-e-suh”, “Moon Rise Kindom”…si inca…nu prea poti sa accepti cum de a luat el Oscarul pentru cel mai bun movie…(cel care ar fi rautacios, ar face o legatura directa intre actiunea de tip militar, gestul eroic al unui agent, decernarea premiului de catre Michelle Obama, propaganda, politic, ingerinta, scopuri ascunse, alea, alea….Dar nimeni nu e rautacios = Bravo Argo !).
And Argo....Do f**k Yourself  Bro....  ok

PS. sintagma "Argo f**k Yourself" prin care cei implicati direct numesc invariabil proiectul evadarii pus la cale de ei, semnifica prin analogia cu onanismul soarta unui demers fictiv ce se poate  substitui, intr-o oarecare masura, realitatii.


Du-te sa vezi... in spatele cortinei.Picanterii:

-Ben Affleck, fan declarat  Led Zeppelin, a admis ca acceptul din partea grupului pentru a utiliza "When the Levee Breaks" ( "Led Zeppelin IV") a impus refilmarea unei scene, intrucat in prima varianta aparea ca piesa de debut a albumului. Bratul unui pickup o reproducea imediat dupa pozitionarea LP-ului in platou. De fapt este vorba insa despre ultima melodie de pe fata doi.

-Realizat dupa o poveste adevarata scenariul are insa mici compromisuri: in realitate, Tony Mendez a fost prezent in Teheran cu ocazia misiunii numai o zi si jumatate.

-Pe altarul autenticitatii sunt distribuite uriase eforturi.  Pentru a recrea atmosfera anilor 1970, Ben Affleck a inregistrat totul in regular film, sectionand cadrul la jumatate, si apoi marind imaginea pentru a exagera granulatia din post proces. De asemenea a copiat efectiv miscarile camerei dupa retetele scenelor din All the President's Men (1976) si  Chinese Bookie (1976).

- Affleck a impus actorilor ce interpreteaza roluri de refugiati sa locuiasca impreuna izolati timp de opt zile, imbracnad haine si utilizand confortul acelei perioade si acelei situatii (dupa multi, un exces fara consecinte adevarate)

- Voluntar productia a urmarit un scandal publicitar prin acuze insinuante la refuzul ambasadelor straine de a ajuta urmaritii, prin aluzii la personalitati, practici si studiouri hollywodiene... o sumedenie de alte tertipuri. Nu a reusit insa nimic din toate acestea... dar a luat Oscarul oricum.

-Singurul scandal "mocnit" a fost legat de faptul ca revolutionarii din turnaje utilizau in timpul atacului arme German H-K G3 si nu AK-47 asa cum era de asteptat. Adevarul este ca Iranul avea o astfel de dotare in acea perioada datorita faptului ca produce sub patent arma respectiva in uzinele Defense Industries Organization. Abia patru sau cinci ani mai tarziu Hekler & Koch G3 a fost inlocuit cu AK-57Making of:avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Du-te si vezi....

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Apr 12, 2018 11:31 am


Ostrov
Insula - Остров -  Pavel Lungin (2006)Mi-aș dori ca filmul "Ostrov" să confere cinematografului o nouă viziune asupra perspectivei religioase despre lume, și ca astfel de filme să fie tot mai multe - Patriarhul Alexei al II-lea al Moscovei

“Cel mai ortodox film de pana acum”, asa cum a fost catalogat la unison de critica, surprinde prin simplitate si continut meditativ, pentru ca latura provocatoare la adresa ateismului si materialismului este doar secundara si colaterala. Astfel, scopul vizat direct nu propune nicio confruntare, ci doar o universala impacare...

In tonul tematicii alese, metodele de exprimare sunt intens spiritualizate, iar tehnicile de inregistrare limpezi si directe in tuse Tarkovskiene extrem de acurate. Este o inlantuire excelenta intre elementele ce alcatuiesc  aceasta productie si nicio dezvoltare a ei nu sfarseste prin a fi dominanta.

Aparent plotul trage dupa sine intregul demers, insa dincolo de primele certitudini introduse de scenariu apare ca evident ca nu peripetiile in sine sunt de vreo relevanta,  ci doar transformarile .... comunicate impersonal .....in masuri egale, prin contributia intregului esafodaj stilistic.

Un eveniment crucial aduce personajul principal fata in fata cu o alegere esentiala. Parte decizie, parte accident, cu multiple justificari conjuncturale si final incert, actiunea odata petrecuta se transfera prin gravitate, brusc si total, in sfera introspectiei si a responsabilitatilor. Autorul episodului unanim reprobabil se dovedeste insa neasteptat un om de constiinta; nu mai poate fi acelasi dupa intamplare, dupa cum nici nu mai poate macar functiona ca individ. Are nevoie vitala de lamuriri si intrucat nu gaseste motive sa se increada in judecata oamenilor, alege calea lui Dumnezeu pentru asta.

Prin cainta, smerenie si asumare Parintele Anatoly reuseste sa isi rascumpere momentul de slabiciune din tinerete si odata cu el intreaga sa fiinta. Aflam gradual cum castigul este ceva mai mare decat atat, intrucat incercarile (care fac parte din proiectul divin) nu sunt ceva accidental, asa cum ar parea in mediul profan. Depasirea lor si schemele dupa care se realizeaza aceasta depasire reprezinta in mod concret o ierarhizare a devenirilor, in care important este doar pasul catre sacralitate. O scara pe care Parintele Anatoly o urca repede, treapta cu treapta ajungand fara voia sa, un ales.

De pe aceasta pozitie, intermediaza miracole (vindecari, indrumari premonitorii, exorcizare) capata notorietate si ofera asistenta fetelor bisericesti “oficiale”, care fie il invidiaza, fie il contrariaza, fie il intrebuinteaza... dar ii pastreaza  un constant si inalienabil respect. Nu fara semnificatii, tehnica de indrumare a lui Anatoly este satira, iar mijlocul: pilda.

Incantatoare parabola , "Ostrov" are un foarte original final optimist, radiind astfel o mirobolanta pace interioara, bine-venita oricaror indoieli existentiale.. Se adreseaza deopotriva credinciosilor si necredinciosilor reprezentand un anume fel de reconciliere cosmica, tare greu de comentat... Cum reuseste asta ? Du-te sa vezi cu ochii tai !!  Vei fi martorul unei puternice si suficient de convingatoare pledoarii dedicate  virtutilor rugaciunii si ale pocaintei insa, peste toate ....vei fi parte dintrun spectacol artistic de o emotionanta calitate !Toate lucrurile acestei lumi vizibile, bune şi atrăgătoare, aparţin trupului şi nu sufletului. Şi cum ele sunt temporare, ele sunt menite a trece la fel de repede ca o umbră, în timp ce sufletul, fiind etern prin natura lui, nu-şi poate găsi odihna veşnică decât în Dumnezeu cel veşnic. Căci El e sălaşul veşnic de unde sufletul vine şi unde el se întoarce. În vreme ce carnea, venind din pământ, trebuie să se întoarcă în pământ, sufletul, venind de la Dumnezeu, se întoarce la Dumnezeu şi locuieşte cu El pentru totdeauna. De fapt sufletul a fost creat prin Dumnezeu tocmai pentru a fi cu El pentru veşnicie. Ca urmare, în viaţa noastră temporară de acum, trebuie din toate puterile noastre să căutăm unirea cu Dumnezeu tocmai pentru a fi găsiţi vrednici de a fi etern cu El şi în El în viaţa viitoare.
Picanterii:

- Pyotr Mamonov, cel ce intrupeaza caracterul principal, este unul dintre putinii muzicieni rock care au facut cariera in fosta USSR. In culmea gloriei  Mamonov s-a convertit la Ortodoxie, iar din anii 1990 traieste in asceza si izolare la marginea unei comunitati retrase.  Pentru a putea participa la proiect, Mamonov a cerut si primit binecuvantarea mentorului sau spiritual.

- Pavel Lungin a declarat ca a apelat la acest actor pentru ca in cazul sau lucrurile nu cereau nicio interpretare, ci doar o extensie a personajului pe care deja il traia.

- Story-ul e o adaptarea a unei  legende populare larg raspandita prin folclor si cu corespondente vagi in realitate. Cert este ca un parinte nebun, cu puteri tamaduitoare anormale, a functionat intr-adevar in perioada evocata, undeva in abatiile din nord.

-Turnajele au avut loc la malul Marii Albe in regiunea Karelia de Sud, o zona cu multiple semnificatii istorice si ecumenice.

- Desi nu a participat in niciun fel la realizarea productiei Biserica Ortodoxa Rusa si-a adjudecat repede pelicula, punand umarul la promovarea sa in fel si chip. Astfel, o copie remasterata din finantari  monahale (dar nealterata in continut) a fost subtritata in mai multe limbi de catre prelati si apoi pusa la dispozitia doritorilor pe internet, liber de orice taxa. De asemenea, fara precedent, filmul a prilejuit nenumaroase colocvii, seminarii, dezbateri clerice si interpretari.

- Desi in Romania povestea lui Anatoly a circulat pe ecrane sub numele “Insula” titlul cel mai manipulat de presa (si al copiei ce se gaseste in retea) este “Ostrov”. Deoarece ambele cuvinte exista in limba noastra, s-a folosit aici varianta cea mai cunoscuta.

- Statisticile si incasarile indica faptul ca aceasta este cea mai vizionata pelicula din Rusia, de dupa destramarea URSS
Making of

avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Du-te si vezi....

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Apr 16, 2018 10:56 am

   Rubrica noastra a ajuns la  review-ul cu Nr.150


avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Du-te si vezi....

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Apr 16, 2018 10:59 am

1. Inside Llewyn Davis
Inside Llewyn Davis - Ethan Coen, Joel Coen (2013)

2. Băieţi Buni
Goodfellas-Martin Sorsese (1990)

3. The Doors
The Doors - William Oliver Stone (1991)

4. Povesti din L.A.
Crash -  Paul Haggis (2004)

5. Titanic
Titanic - James Cameron (1997)

6. Portile Albastre ale Orasului
Mircea Muresan (1973)

7. Dead Man
Dead Man: Jim Jarmusch (1995)

8. Ultimul rege al Scoţiei
The Last King of Scotland - Kevin Macdonald (2006

9. Antichrist
Antichrist - Lars von Trier (2009)

10. Amarcord
Amarcord - Federico Fellini (1973)

11. Viata lui Pi
Life of Pi - Ang Lee (2012)

12. Aguirre, mânia lui Dumnezeu
Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the Wrath of God) -  Werner Herzog (1973)

13. Romeo si Julieta
Romeo and Juliet - Franco Zeffirelli (1968)

14. Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?
They Shoot Horses, Don't They?-Sydney Pollack (1969)

15. Sange Sacru
Santa Sangre - Alejandro Jodorowsky (1989)

16. The Matrix
The Matrix -  Andy Wachowski, Lana Wachowski(1999)

17. Master and Commander: The Far Side of the World
Maestru si Comandant: La capătul Pământului - Peter Weir (2003)

18. Du-te si vezi..
Elem Klimov - Idi i Smotri (1985)

19.  4 luni, 3 saptamâni si 2 zile
Cristian Mungiu - (2007)

20.  Zbor Deasupra Unui Cuib de Cuci
Milos Forman - One Flew over The Cuckoo's Nest (1975)

21. După-amiază de câine
Dog Day Afternoon - Sidney Lumet (1975)

22. Django dezlantuit
Quentin Tarantino - "Django Unchained" (2012)

23. Brazil
Brazil - Terry Gilliam (1985)

24. The Thing
The Thing -  John Carpenter (1982)

25. Luminile Orasului
City Lights - Charles Chaplin(1931)

26. I Origins
Origini - Mike Cahill (2014)

27. Panglica Alba
The White Ribbon - Das weiße Band, Eine deutsche Kindergeschichte - Michael Haneke (2009)

28.  Frumusețe americană
American Beauty - Sam Mendes (1999)

29. Culoarea sentimentelor
The Help - Tate Taylor (2011)

30. Samsara
Samsara - Ron Fricke (2011)

31. Chicago
Chicago - Rob Marshall (2002)

32. Intr-un an cu 13 luni
Rainer Werner Fassbinder - In einem Jahr mit 13 Monden(1978)

33. Iubire
Michael Haneke - Amour (2012)

34.  Aferim
Aferim - Radu Jude (2015)

35. Ţara minunilor
Tideland - Terry Gilliam(2005)

36. Coffee and Cigarettes
Jim Jarmush – Coffee and cigarettes (2003)

37. Fargo
Fargo – Joel Coen (1996)

38. The Turin Horse
Tarr Bella - A torinói ló( 2011)

39. Labirintul lui Pan
El laberinto del fauno (Pan's Labyrinth) - Guillermo del Toro (2006)

40. O lume nebuna, nebuna, nebuna, nebuna...
Stanley Kramer - It's a Mad, Mad, Mad, Mad World(1963)

41. Circul
“Y Syrcas  - (The Circus)” - Kevin Allen (2013)

42. Siberiada
Siberiade - Andrei Mikhalkov-Konchalovsky (1979)

43. Lumea Noua
Terrence Malick - The New World (2005)

44. Good Will Hunting
Good Will Hunting - Gus Van Sant (1997)

45. Călătorind prin univers
Interstellar - Christopher Nolan (2014)

46. Prizoniera din Caucaz
Кавказская пленница - Leonid Gaidai (1967)

47. Reconstituirea
Virgil Calotescu (1960)

48. Troia
Troy - Wolfgang Petersen (2004)

49. Forrest Gump
Forrest Gump  – Robert Zemeckis (1994)

50. The Revenant: Legenda lui Hugh Glass
The Revenant - Alejandro Gonzalez Inarritu (2015)
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Du-te si vezi....

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Apr 16, 2018 11:00 am

51. Padurea Katyn
Katyn - Andrzej Wajda (2007)

52. Cei 8 odiosi
The Hateful Eight - Quentin Tarantino (2015)

53. Hotul de biciclete
Ladri di biciclette - Vittorio De Sica (1948)

54. JFK
JFK - Oliver Stone (1991)

55. Faleze de nisip
Faleze de nisip - Dan Pița(1983)

56. Copiii Tatălui
Children of Men - Alfonso Cuarón (2006)

57. Cannibal Holocaust
Cannibal Holocaust - Ruggero Deodato(1980)

58. Rashomon
Rashômon - Akira Kurosawa (1950)

59. Whiplash
Whiplash - Damien Chazelle(2014)

60. Isus din Montreal
"Jésus de Montréal" - Denys Arcand (1989)

61. Black Cat, White Cat
Crna macka, beli macor - Emir Kusturica (1998)

62.  Secretul Veronikăi Voss
Die Sehnsucht der Veronika Voss - Rainer Werner Fassbinder (1982)

63.  Magnolia
Magnolia –  Paul Thomas Anderson(1999)

64.  Furtună Extremă
The Finest Hours -  Craig Gillespie (2016)

65.  Secretul lui Adaline
The Age of Adaline  - Lee Toland Krieger (2015)

66.  In Bruges
Martin McDonagh  – In Bruges( 2008)

67.  Ultimul Țărm
On the Beach - Stanley Earl Kramer (1959)

68.  La amiază
High Noon - Fred Zinnemann(1952)

69.  Spiritul stupului
El espíritu de la colmena (The Spirit of the Beehive)- Víctor Erice Aras (1973)

70.  Piesă neterminată pentru pianină mecanică
Neokonchennaya pyesa dlya mekhanicheskogo pianino - Nikita Mikhalkov(1978)

71.  Zero Dark Thirty
Kathryn Bigelow (2012)

72.  Fragii Salbatici
Smultronstället -  Ingmar Bergman (1957)

73.  Margaret
Margaret - Kenneth Lonergan (2011)

74.  Linia Subțire a Vieții
The Thin Red Line - Terrence Malick (1998)

75. Trei Culori: Albastru
Three Colors: Blue - Krzysztof Kieslowski (1993)

76.  Efectul Razelor Gamma Asupra Crăițelor
The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds  - Paul Newman (1973)

77.  Creaturi Divine
"Heavenly Creatures" - Peter Jackson(1994)

78.  Aripile Gloriei
Wings of Fame - Otakar Votocek (1990)

79.  Cu orice preţ
Hell or High Water - David Mackenzie(2016)

80.  Balada lui Narayama
The Ballad of Narayama - Keisuke Kinoshita (1958)

81.  Caligula
Caligula - Tinto Brass (mai târziu renegat), Giancarlo Lui, Bob Guccione (scene suplimentare) – 1979

82.  Melancholia
Lars von Trier-Melancholia (2011)

83.  Beetle Juice
Tim Burton - Beetle Juice (1988)

84.  Proiect: Vrajitoarea
The Blair Witch Project - Daniel Myrick and Eduardo Sánchez.1999

85. Teorema Zero
The Zero Theorem - Terry Gilliam (2013)

86.  Agonia
Agoniya - Elem Klimov (1975)

87.  Hugo
Martin Scorsese - Hugo (2011)

88.  Ziua şacalului
The Day of the Jackal - Fred Zinnemann (1973 )

89.  Începutul
Inception - Christopher Nolan (2010)

90.  Secretul din ochii lor
The Secret in Their Eyes  / El secreto de sus ojos - Juan José Campanella (2009)

91.  Khrustalyov, mașina mea!
"Khrustalyov, My Car!" / "Khrustalev, mashinu!" -  Aleksei German (1998)

92.  Masacrul din Texas
The Texas Chainsaw Massacre - Tobe Hooper (1974)

93. Câini
Câini - Bogdan Mirică (2016)

94.  Jocuri Stranii
Funny Games - Michael Haneke (2008)

95.  Pulp Fiction
Pulp Fiction - Quentin Tarantino (1994)

96.  Imperiul Simţurilor
Ai No Corrida - Nagisa Oshima (1976)

97.  Bijuteriile Coroanei
Kronjuvelerna - Ella Lemhagen (2011)

98.  Personal  Shopper
Personal  Shopper - Olivier Assayas (2017)

99.  Cetăţeanul Kane
Citizen Kane  - Orson Welles (1941)

100.  Undeva la Palilula
Silviu Purcarete (2012)
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Du-te si vezi....

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Apr 16, 2018 11:01 am

101.  Vorbeşte cu Ea
Hable con ella - Talk to Her - Pedro Almodóvar (2002)

102.  Teoria Întregului
The Theory of Everything - James Marsh (2014)

103.  Gravitația  
Gravity - Alfonso Cuarón (2013)

104.  Lili Marleen  
Rainer Werner Fassbinder (1981)

105.  Predator
Predator- John McTiernan (1987)

106.  Andrei Rubliov
Андрей Рублёв - Andrei Rublev -  Andrei Tarkovski (1966)

107.  Fitzcarraldo
Fitzcarraldo - Werner Herzog (1982)

108.  Holy Motors
Holy Motors - Alexandre Oscar Dupont aka Leos Carax (2012)

109.  Fixeur
Adrian Sitaru – 2016

110. The Hours
Orele - Stephen Daldry (2002)

111.  Hotel Grand Budapest
"The Grand Budapest Hotel" - Wes Anderson (2014)

112.  In Pat
En la Cama - Matías Bize (2005)

113. Tinerețe
Youth - "La giovinezza" - Paolo Sorrentino  (2015)

114.  Primăvară târzie
Banshun - Yasujiro Ozu (1949)

115.  A Ghost Story
O Poveste cu Stafii  - David Lowery (2017)

116.  Dallas Buyers Club
Dallas Buyers Club - Jean-Marc Vallée (2013)

117.  Dunkirk
Dunkirk - Christopher Nolan (2017)

118.  Chinatown
Chinatown - Roman Polanski (1974)

119. Pianista
La Pianiste – Michael Haneke(2001)

120. Doctorul Parnassus
The Imaginarium Of Doctor Parnassus - Terry Gilliam (Terence Vance Gilliam - 2010)

121. Donnie Darko
Donnie Darko -  Richard Kelly(2001)

122. Sapte Psihopati..si Un Caine
Seven Psychopaths - Martin McDonagh (2012)

123. Balonul Rosu  
"Le ballon rouge" - Albert Lamorisse (1956)

124. Sala de Lupte
Fight Club - David Fincher (1999)

125. Vânătorul de recompense 2049
Blade Runner 2049 -  Denis Villeneuve (2017)

126. Calauza
Andrei Tarkovsky - Stalker(1979)

127. Ana, mon amour
Cãlin Peter Netzer (2017)

128. Sperietoarea
The Scarecrow - Jerry Schatzberg (1973)

129. Cu ochii larg închişi
Eyes Wide Shut -  Stanley Kubrick (1999)

130. Inteligență Artificială
A.I. Artificial Intelligence - Steven Spielberg (2001)

131. De partea cealalta  -
The edge of Heaven - Fatih Akin (2011 )

132. Marele Lebowski
The Big Lebowski -  Joel Coen & Ethan Coen (1998)

133. La Limita Extremă
Point Break - Kathryn Bigelow (1991)

134. Fantomele lui Goya
Goya’s Ghosts - Milos Forman (2006)

135. Șatra
Tabor ukhodit v nebo -  Emil Loteanu (1975)

136. Razboiul Stelelor
Star Wars:- Gerorge Lucas  (1977),

137. Metropolis
Metropolis - Fritz Lang (1927 )

138. Vremea Recoltei
Vremya zhatvy  -  Marina Razbezhkina (2004)

139. Revolta Kung Fu
Kung Fu Hustle -Stephen Chow (2004)

140. Dincolo de Margine
ISRA-88 - Beyond The Edge - Mission 88 - Thomas Zellen (2016)

141. În Numele Dreptății
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - Martin McDonagh (2017)

142. Mulholland Drive
Mulholland Drive - David Lynch (2001)

143. Gloria
Glory (Slava) - Kristina Grozeva, Petar Valchanov (2016)

144. Psycho
Psycho - Alfred Hitchcock (1960)

145. Disconnect
Disconnect - Henry-Alex Rubin (2012)

146. Din Iad
From Hell - Albert and Allen Hughes (as The Hughes Brothers)-2001

147. Îmbrățișări Frânte
Los abrazos rotos - Broken Embraces - Pedro Almodóvar  (2009)

148. Oferta irezistibila
"La migliore offerta" -  Giuseppe Tornatore (2013)

149. Argo
Argo - Ben Affleck (2012) "Argo f**k Yourself"

150. Ostrov
Insula - Остров -  Pavel Lungin (2006)
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Du-te si vezi....

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Apr 16, 2018 11:06 am


Continut sponsorizat

Re: Du-te si vezi....

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

    Subiecte similare

    -

    Acum este: Dum Ian 20, 2019 6:45 pm