Republica Danga

„ Danga nu e, adică e pretutindeni. Este o insulă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Aici nu se știe prea bine dacă oamenii mint, visează, sau trăiesc cu adevarat „


In My Secret Life

Distribuiţi

Vizitator
Vizitator

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Vizitator la data de Mar Feb 28, 2017 10:41 am

bau!
avatar
Kavarna

Mesaje : 1282
Puncte : 1337
Data de inscriere : 17/02/2015
Varsta : 38

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Kavarna la data de Mar Feb 28, 2017 11:00 am

avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mar Feb 28, 2017 7:14 pm

Shocked ..baaaai...ce-i aici ??...bar de negrii ?? suspiciune*****

avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mier Mar 01, 2017 12:41 pm

avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Mar 02, 2017 6:43 am

Primavara.....clar !!


avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Mar 03, 2017 2:32 pm

Curatenia de primavara... Am angajat pentru curte, dar parca imi e rusine de astia care tot aranjaza, fac curat, toaleteaza copaceii..
Trebuie sa gasesc un motiv sa nu mai fiu de fata....Neutral*******

S-a intors familia de gugustiuci...Din cate cunosc astia nu migreaza, insa in fiecare toamna pleaca de la cuibul lor si se reintorc primavara.. iari canta de mama focului..


*******


avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Mar 05, 2017 7:44 pm
42 de ani fara Cornel.
Luni, 06 martie 2017, incepand cu ora 18:30, la Club A, il vom comemora pe Cornel Chiriac, profesorul nostru de muzica , de la a carei disparitie au trecut 42 de ani.

“Cornel era produsul tipic al.unei generatii, pe care multora dintre cei mai in virsta le vine greu sa o inteleaga. O generatie pentru care nu exista o cortina de fier sau alte hotare. O generatie, care oriunde s-ar afla, pulseaza in acelasi ritm, iubeste aceleasi lucruri, nutreste aceleasi idealuri, se entuziasmeaza de aceleasi idei, se imbraca in acelasi fel si asculta aceeasi muzica. Acestei intemationale a tineretului contemporan ii apartinea Comel Chiriac”, spunea Noel Bernard in editorialul din 7 martie 1975 de la microfonul postului de radio Europa Libera.

Cornel Chiriac era profesorul ideal şi pentru că nu dădea note şi nu te scotea la tablă, dar ne luam conştiincioşi notiţe după spusele lui. Forţa lui primordială era capacitatea de a deschide porţile acelei contemporaneităţi de care ne ştiam izolaţi. Nu ne vorbea doar de muzica festivalului de la Woodstock, ci şi despre climatul unei Americi protestatare.


Profesorul Chiriac beneficia, desigur, şi de fascinaţia rezervată lucrurilor interzise, căci numele lui era obliterat ca şi cel al postului unde-şi avea catedra - "Europa Liberă".

La fel şi genurile pe care le propovăduia: pop, rock, jazz, blues, folk, rhythm and blues, psychaedelic, progressive, cu toate încrengăturile şi istoria lor. Avea angajament vocal şi enciclopedism afabil, chestiuni care s-au tot spus în rarele ocazii cînd numele său a fost resuscitat de amnezica noastră generaţie "

Va invit sa-l omagiem impreuna.

Intrarea libera. (if it make any difference)
Multumim lui Costin Grigoras pentru realizarea afisuluiThe Dude... chiar nu poate lipsi... yeeees
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mar Mar 07, 2017 10:27 am

...am zis ca de data asta chiar comentez...  Shocked

Comemorarile lui Cornel Chiriac, de la Clubul A, au devenit un fel de ritual anual...De o bucata de vreme nici nu mai au prea mare legatura cu cel evocat, insa simplul fapt ca intr-o incapere se pot afla acum persoane, care in urma cu 45 de ani petreceau amutite ore bune in fata aparatelor de radio, raspandite prin toate colturile tarii si fara sa stie una de alta, e o izbanda de fond.

In fapt asta se si intampla acolo, la soroc, de fiecare data: ne bucuram unul de altul....si ne rarirm in ritm constant.  lacrimi

Am spus dintotdeauna: Radu Nicolescu e un impostor atunci cand joaca rolul de amfitrion al acestor intamplari. Omul nu are har, a priceput doar sumar spiritul vremii si intra greu...sau poate deloc, in pielea celui care trebuie sa se supuna unei instante superioare... Egocentrismul in general sufoca din fasa orice pornire de gen, iar Radu e deja cronic in maladia asta. suparare

Foarte mandrii de ei (impreuna cu alta figura asemanatoare: Costin Grigoras) cei doi moderatori (autori ai unor scrieri publicate "la subiect")  au vorbit pe rand, in majoritatea discursului lor...doar despre sine. Cine sunt, ce au reusit in viata, cat de frumos si exemplar ascultau Metronomul..cum au fost oropsiti si prigoniti de securitate pentru pasiunea lor vinovata... Incurajati de astfel de abordari ceilalti invitati nu au intarziat sa se alature trendului, contribuind astfel la o stare de reverie generala in care si vorbitori si ascultatori retraiau interiorizat clipe  pasagere din trecut, nu neaparat in legatura cu regretatul Cornel.

As fi fost de acord sa sustin afirmatia unui coleg de masa, care indignat de-a dreptul  s-a pronuntat  la un moment dat, suficient de tare  “ .....e o pomenire, ce Dumnezeu” ....stopand in plin avant peroratiile unui domn ce chiar o luase pe aratura (..ajunsese pe la  plebiscit); ...... In fine, as fi acceptat ca totul nu-i decat o mascarada sumbra, daca ar fi lipsit de la convocare domnii Camil Petrescu Jr. si....Mircea Florian.  cheers

Primul intr-o stare de sanatate ce parea destul de precara, al doilea cu aceiasi verva cu care ne-a obisnuit in anii de dupa marea demonstratie decembrista, doar acesti indivizi nu au uitat pentru ce au venit si au punctat ori de cate ori au avut prilejul, deturnand mereu derapajele catre scopul principal al discutiei. Chiar si asa, dincolo de o limita autoimpusa Mircea a cedat, preferand in locul memorialisticii si a speculatiilor pe tema importantei reale a efectului “Cornel Chiriac” o disputa marunta ce amesteca de acum elemente din viata sa personala, experiente ratate sau reusite...o alta cosmogonie neavenita.

Am plecat inainte de final pentru a nu risipi si zgarcitele picaturi de frumos ale proiectului...*********


Brief:

-intr-un haos verbal, fara continuitate, ori coerenta, ziarista Anca Romeci ne-a impartasit parerile sale, potrivit carora inlaturarea lui Cornel Chiriac din cadrul Radioului de la Bucuresti a insemnat nici mai mult nici mai putin decat autodistrugerea sistemului ceausist. Intr-o alambicata logica, generatia care avea sa se formeze sub patronajul Europei Libere si al Metronomului “pe unde scurte” , este cea care dospind, a contribuit decisiv la rasturnarea regimului comunist. Ideea suficient de generoasa e insa imediat umbrita de alte observatii ale oratoarei: Romania nu a avut un fenomen hippie, iar Radio Romania Tineret si Cenaclul Flacara, au fost doar supape care sa contracareze popularitatea emisiunilor similare din eter.

-Liviu Tofan (ex director Free Europe), a introdus un tanar regizor ce si-a anuntat  tantos intentia de a realiza un film in memoria marelui disparut. Aflat pe cu totul alte coordonate, domnia sa a cerut sprijin tuturor celor care mai detin pe acasa materiale inregistrate pe banda magnetica, dar care sa contina musai atacuri ale DJ-ului impotriva celor care l-au silit sa emigreze. Din pozitia anuntata ca si din alte cateva remarci, se subantelegea  ca filmul pregatit ar urma sa ne prezinte un Chiriac de tip Che Guevara.

-s-a deslusit si secretul albumelor cu emisiunile prezentate pe post. Nu este ceva oficial si nici ceva ce s-ar putea achizitiona dintrun magazin. E opera unui amator, iar exemplarele lansate au un circuit inchis. In seara de ieri au fost distribuite alte cateva, in urma unui concurs (rusinos) in care au castigat invariabil doar acolitii organizatorilor.

-Mircea Florian, care crede ca hip-hopul e mostenitorul de drept al cantecelor de protest (1965-1975) a mai produs aseara pe scena si o alta duluma fara sens: peste putin timp vom fi cu totii morti !!...inclusiv prezenta manifestare. Privind curios prin sala....nu l-am putut contrazice.

-Marele castig al evenimentului ramane insa aceasta constatare, facuta pe repede inainte de Doru Ionescu (autor al Timpul chitarelor - Cornel Chiriac si Epoca Beat-ed II-2016) ..."Fenomenul decaderii mondiale a acestui gen de muzica se opreste paradoxal (se suprapune) cu decesul lui Cornel, adica anul 1975"... De asemenea, teza reluata in repetate randuri care noteaza intoarcerea comentatorului de la Jazz (socotit o muzica culta) catre Rock (etichetat la inceput ca "muzica usoara"), manevra de care numai un geniu putea fi capabil si care prin magia talentului formativ ne-a creat pe noi: discipolii sai fideli.pe scena, de la stanga; Mircea Florian, Camil Petrescu, Costin Grigoras.
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mier Mar 08, 2017 9:39 am

Azi umblam undercover....I reflect: 'It's very strange to be going through this change
With no idea of what it's all been about
Except in the context of time...'
Oh, but I shirk it, I've half a mind not to work it all out.

Is this madness just the recurring wave of total emotion,
Or a hide for the undercover man,
Or a litany - all the signs are there of fervent devotion -
Or the cracking of the dam?

It's cracked; smashed and bursting over you,
There was no reason to expect such disaster.
Now, panicking, you burst for air,
Drowning, you know you care

For nothing and no-one but yourself
And would deny even this hand which stretches out towards you to help.
But would I leave you in this moment of your trial?
Is it my fault that I'm here to see you crying?

avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mier Mar 15, 2017 2:11 pm

"Bineînţeles că poezia este intraductibilă sau aproape intraductibilă, dar atunci când este sculptată în marmură la origine şi când este impecabilă, ai impresia că se traduce singură în oricare altă limbă. Mă gândesc la aşa ceva de fiecare dată când citesc un mic poem al lui Ricardo Reis, una din variantele lui Fernando Pessoa, care serveşte drept epitaf pe lespedea lui de la mănăstirea Ieronimilor - un poem foarte clar care poate fi o linie de conduită, dacă nu o întreagă morală de viaţă - care sună astfel:

Ca să fii mare, fii întreg: nimic
De-al tău nu exagera sau exclude.
Fii totul în toate lucrurile. Pune tot ce eşti
Chiar şi în puţinul pe care-l faci.
Tot astfel în fiece lac pe de-a-ntregul luna
Luceşte, fiindcă trăieşte sus.
Iată felul lui Pessoa de a locui sus pentru a luci în toate lacurile din toate limbile.
(Dinu Flămând, traducătorul lui Fernando Pessoa în limba română)
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Mar 16, 2017 9:42 am

... discutii aprinse pe marginea filmelor lui Netzer...In critica neoficiala a specialistilor, parte din cunoscatori avizati vorbeste doar  la superlativ , in timp ce o a doua factiune e plina de reprosuri grave.... Pe mijloc n-am gasit cu cine sa ma asociez, la o (re)vizionare  in cadru restrans si cu scop lucrativ pentru recentul  “Ana Mon Amour” din sala Cojan..

Bine ca nici nu ma prea baga pe mine  lumea in seama, insa sincer vorbind cred ca  tot ce a facut pana acum  acest regizor il situeaza deocamdata doar in sfera mediocritatii.... fara sa fie nici genial, nici impostor...

Totusi, tipul de confruntare este unul absolut nefiresc  pentru senatul de la Cinema, iar ce este cel mai socant e felul clar in care lupta de idei, reia la scara mica dezbinarea sociala generala in care guvernul si protestatarii au ocupat pozitii diametral opuse si fundamental ireconciliabile prin suspendarea dialogului....


....e un rau functional care se raspandeste ca o molima in toate structurile statului..... degeaba vine primavara...


avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Mar 17, 2017 10:06 am

Weekend la orizont ....  
Daca as fi sigur pe picior as merge la sky... Pe de alta parte, daca nu pot fi sigur pe el dupa atata vreme, nu voi mai putea fi niciodata.


De doua saptamani (aproape) sunt bombardat cu intense evenimente culturale... Ziua si  evenimentul: filme, expozitii, colocvii, teatru, concerte... Fiinta se sufoca asa ca trebuie sa comut pe trup si sa ii fac si lui cateva concesii.... cum ar fii o mica evadare (in natura)... cateva coborari pe scanduri... poate o zi de piscina.. sauna...poate necumpatari bahice si culinare...


Ca o concluzie a momentului situatia spirituala a cetatii nu e una grozava. Scenariile de film stau cantonate grupat cam in aceiasi linie melodrammatica, scena abunda in vulgaritati, decoruri sumare si puneri in scena cu putini actori; instalatiile de simeza bat pasul pe loc, iar poezia agonizeaza la un nivel  bukowskian, destul de subtire si mult supraevaluat.....

*********Aseara tarziu, extrasenzorial, am primit si rezilierea oficiala a relatiei aleia aflata in coma progresiva de ceva vreme (poate pe seama unei neintelegeri  ? .. tot nu pot sa ma conving de nimic)...

Oricum am fost repudiat...eu cel care vroiam doar sa ajut, nu sa ma convertesc in altceva.

Azi dimineata, devreme, contrariat de mesajul subliminal am recitit cateva scrisori deschise, mai vechi ale persoanei, ce nu imi erau adresate: se confirma. Este intr-adevar altcineva, disimulat in altceva...

Privita de la distanta intreaga poveste e cu totul diferita ...
Oare cum m-am putut lasa inselat de aparente ??


Pai:

1. Am privit cazul superficial si de pe pozitii subiective, alimentate de un discurs civilizat pe fondul cavalcadei unor  aprecieri laudative, in care m-am lasat cu placere antrenat...(sunt geaman, ce Dumnezeu ?)
2. Am confundat atitudinile,  inversand starea de constrangere la actiune, cu initiativa fortuita si manifestarile spiritului liber... asta ustura cel mai rau...
3. Am ignorat, asa cum iresponsabil fac asta prea des, dimensiunea si efectele maladiei de care sufera predominant generatia noua: egocentrismul fara margini.

Analiza nu are nevoie si de alte sustineri. Asadar ne-am despartit. Mi se intampla atat de des in ultimii ani incat nici nu mai pot sa deplang pierderea care pentru mine a insemnat .... si m-a marcat....

Ca intotdeauna raman de reglat  cumva detaliile pecuniare ale rupturii si unele dintre promisiuni obligatoriu de onorat.Spre weekend asadar.....
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Mar 20, 2017 10:36 am

"Durerile îl fac să conștientizeze că finalul îi este aproape, moment în care are revelația propriei existențe.  Începe să-și pună întrebări la care încearcă să-și răspundă: „Unde am să fiu când n-am să mai exist? N-am să mai exist și atunci ce-o să mai fie? N-o să mai fie nimic.” Chinul pe care îl simte Ivan Ilici nu-i impresionează nici soția și nici fiica de la care totuși și-ar fi dorit puțină compasiune și milă.

De spaimă personifică moartea numind-o în câteva rânduri „ea”, însă are impresia că aceasta vine doar la oamenii simpli pe când el se considera „o ființă deosebită”. Pentru Ivan Ilici în afară și dincolo de „ea”, nu mai exista nimic. Se simte neînțeles de către cei din jur, iar moartea lui reprezintă doar o abatere de la conveniența socială.În ultima clipă, Ivan Ilici își dă seama că „tot ce a constituit și mai constituie viața ta, nu e decât o minciună, care nu-ți îngăduie să vezi nici viața, nici moartea”. În final toată teama lui dispare pentru că în locul morții vede lumina…"


Moartea lui Ivan Ilici - Lev Tolstoi
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Mar 20, 2017 2:02 pm

mmmmDa... deprimanta nuvela lui Lev....Ca sa imi treaca a trebuit sa iau repede un Ilf si Petrov in format audio..."Povestirile"....ca sa raman si in atmosfera, dar in cu totul alta tonalitate...savoarea e inegalabila...*********

In fine o zi din cale afara de ploioasa (sambata) mi-a reprogramat tot weekendul... La cabana turna de ziceai ca vine potopul..si era tare frig. In drum spre acasa am trecut pe la C si m-am bucurat sa o gasesc bine iesita din iarna...Inca e optimista si increzatoare, desi aura aia care i se instalase pe chip, nascuta din rasfatul localnicilor, a cam palit. In treacat mi-a relatat ca soba nu face intotdeauna fata si ca lemnele programate s-au terminat prea repede...satenii nu s-au mai imbulzit sa ii sara in sprijin, iar cei mai multi au fost prea ocupati ca sa ii poata face un transport atat de necesar....Abia s-a rezolvat cu cativa elevi....

In rest lectura, alcool si trandaveala.... N-a fost chiar rau.
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mar Mar 21, 2017 9:25 am

Doamne, daca-mi esti prieten,
Cum te lauzi la toti sfintii,
Da-i in scris porunca mortii
Sa-mi ia calul, nu parintii.

Doamne, daca-mi esti prieten,
N-asculta de toti zurliii,
Da-i in scris porunca mortii
Sa-mi ia calul, nu copiii.

Doamne, daca-mi esti prieten,
Nu-mi mai otravi ursita,
Da-i in scris porunca mortii
Sa-mi ia calul, nu iubita.

Doamne, daca-mi esti prieten,
Cum sustii in gura mare,
Moaie-ti tocul in cerneala
Si-nainte de culcare

Da-i in scris porunca mortii,
Cand si-o ascuti pumnalul,
Sa-l infiga-n mine, Doamne,
Si sa lase-n viata calul.--- [Spiridon Popescu]
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Mar 23, 2017 1:25 pm

Azi noapte eram in curtea Institutului si ne pregateam sa descarcam echipamente medicale sensibile, de gabarit, ambalate in lazi voluminoase si stocate in cala unui tir...Era echipa lui Puiu...cea mai devotata.... iar insarcinarea, una cu totul deosebita...

Aveam macaraua in poztie, un plan impecabil si indelung exersat...

Cred ca era toamna...

Undeva la capatul aleeii, Lara statea pe marginea unui sant si si urmarea cu interes ceva invizibil noua, ce se pterecea in adancimea gropii...era in pantaloni negrii mulati si intr-o camasa alba decenta... ii puteam admira profilul in contre-jour, si privirea a zabovit o clipa pe arcada sanilor, si curbura fesei...

La un moment dat a aparut un nebun, imbracat in negru, cu parul carunt, alura atletica, gen szobi cseh, cu o mare ranga metalica in maini si lovind salbatic cutiile de lemn.... Puiu i-a si sarit la beregata, dar disproportia de forte era evidenta....in plus echipa nu putea interveni de teama barei metalice pe care agresorul o manuia cu dexteritate..

Disperati am inceput sa aruncam cu pietre in el si asta l-a facut sa bata in retragere...apoi a disparut prin padurea din curtea stabilimentului, atins de mai multe dintre proiectilele noastre lansate acum din prastii meseriase.

Am verificat distrugerile aparaturii si le-am gasit doar superficiale....

Nu stiam ce trebuie facut in continuare...sa raportam evenimentul si sa ne oprim pana primeam sprijin de la bodyguarzi...? ...sa continuam netulburati ?

I-am lasat pe baieti sa faca putina ordine si sa peticeasca cum se putea mai bine impachetajul furniturii, si m-am indreptat spre Lara...Pe masura ce ma apropiam incepeam sa observ motivele atentiei pe care o acorda sapaturii, caci jos, la o adancime de cativa metri, murdar de noroi se zbatea incercand sa razbata la mal acelasi nebun imbracat in negru... Chipul lui era fioros si presimteam cumva ca ma va ataca imediat ce ar fi revenit pe teren plan.

M-am apropiat curajos si l-am izbit cu piciorul in cap... dementul a vrut sa ma apuce de gamba, dar desprinzand mana de sustinere s-a dezechilibrat si s-a prabuist in hau...acum se putea vede pe fundul santului un fel de tunel prin care aratarea a si disparut urmat de o avalanse de bolovani ce au si sigilat intrarea in urma sa...

Am luat-o pe Lara in spate, ca pe un sac de ciment si am dus-o in living...nu stiu cum s-a facut trecerea. Acolo am depozitat-o pe o canapea, am dezbracat-o dezinteresat si am plecat sa pregatesc baia..era amorfa ca o papuse de cauciuc...Intotdeauna am crezut ca defectul ei cel mai insemnat era silueta exagerat de subtire, acum insa formele erau perfecte...am retinut in special protuberanta eleganta a pubisului si pilozitatea precis delimitata, asemanatoare celor de la gheisele japoneze.. sau a curtezanelor de vita nobila din secolul XVIII...

Cand am depus-o in cada inspumata, usa s-a deschis si in pragul ei a aparut Puiu care ma anunta gafaind ca afara s-a starnit viscol si ceata si ca in felul asta nu vom mai putea duce bataia la mistret pana la capat... Era si multa groaza in felul lui de a informa..

“La dracu.!!!”  ..am urlat si am dat buzna afara unde cerul schimba tot felul de culori liliachi, iar pe fondul lor o Lara uriasa inota broasca pe deaspura capetelor noastre, aproape atindgandu-ne cu sfarcurile...

Eram de acum cu Stoaca si, cu armele in cumpanire incercand cu calm sa pricepem ce se intampla... “E manevra omului cu un singur picior ...”  a scuipat Stoaca printre dinti a mahnire si repulsie, dupa aia mi-a indicat o directie, pe care urmand-o am parasit marea de culori intrand intr-o padure intunecata si deasa...


omul cu un singur picior” ma urmareste de mai multe nopti. E de fapt un cadavru mumificat de o mare notorietate printre toate poersonajele care imi apar in vis....si o prezenta aproape constanta.... cumva, fara sa il vad, il percepeam de data asta ca pe nebunul imbracat in negru ce nu i-ar fi fost decat o alta reprezentare.......iar m-am trezit lac de sudoare.....
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Mar 24, 2017 1:38 pm

...si o poza cu unele rude mai indepartate

avatar
Sfatuitorul
Admin

Mesaje : 816
Puncte : 937
Data de inscriere : 13/02/2015
Localizare : Bucuresti

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Sfatuitorul la data de Dum Mar 26, 2017 1:36 pm

Si eu am tot felul de cosmaruri zilele astea.
Se pare ca e ceva legat de schimbarea anotimpurilor.

avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Lun Mar 27, 2017 9:38 am

...ar fi bine sa fie asa.... Neutral


Omul cu un singur picior e o reflexie a cuiva din trecut. Cu multi ani in urma am dat curs unei invitatii la o partida de pescuit. Undeva pe langa Vidra-Giurgiu. Prietenul meu m-a luat dimineata devreme cu masina lui si acolo ne-am intregit echipa cu fratele si cu tatal sau.

Tatal asta, foarte tacut, exprima o imensa autoritate, iar cei doi copii il idolatrizau comentand la superlativ fiecare gest oricat de marunt.

Tipul era foarte preocupat.
Fusese Primar si acum, de numai cateva zile, nu mai era nimic... Si-a aruncat unditele fara niciun interes, iar apoi a ramas nemiscat fumand si privind orizontul minute nesfarsite.

Eu si cei doi frati dadeam la lanseta, insa nu m-am putut impiedica sa nu observ preocuparea celor doi fata de parintele lor pe cate nu-l scapau din ochi. Intreaga sedinta a decurs asemanator si eu am fost la randul meu marcat de sobrietatea si maretia artificiala a personajului pe care l-am pastrat nealterat in memorie.

In visele mele individul asta nu e chiar schiop. Cred ca o singura data l-am putut zari in intregime si atunci avea clar ambele picioare, totusi conditia lui e cunoscuta si foarte multe din actiunile care au loc sunt cumva in legatura cu acest handicap. Azi noapte de pilda transportam cu niste riscuri imense o cutie din carton. Si Mafia si F.B.I.-ul ma urmareau incercand sa ii preia posesia, dar eu reuseam mereu sa scap din intrigi exact la momentul potrivit. Intr-un final am ajuns sa predau coletul destinatarului (care era o femeie foarte frumoasa) si cu acest prilej am putut cunoaste continutul pachetului: era un crac de pantalon din stofa fina... de fapt jumatate de crac, adica acea parte care ar corespunde unei jumatati de picior lipsa.....

Vizitator
Vizitator

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Vizitator la data de Mar Mar 28, 2017 4:52 am

bau!
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mar Mar 28, 2017 8:58 am

bau ??


Bow !!Spike and the Bow Wowavatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Apr 02, 2017 10:24 am

...azi noapte am visat o felie de paine unsa cu unt si peste care erau asezate felioare de șvaițer... statea singura pe mijlocul mesei....nu-i de mirare; ieri am primit o paine de casa adevarata, de la un cuptor pe lemne din zona morarilor; una fabricata din chestii originale si exclusiv pentru uzul personal al brutarilor care lucreaza acolo.... si tot ieri am luat din targ emmentaler käse gesund, foarte frumos ambalat..


Dimineata m-am sculat cu noaptea'n cap, caci trebuia sa filmez liliacul in rasarit, cadru absolut necesar unuia din proiectele audio-vizuale in derulare... si apoi m-am luat cu treaba...Pe la 6.30 m-am apucat sa imi fac de mancare... am scos oua, sardine, crenvursti... sigur niciodata nu consum tot ce scot, dar mesele de duminica trebuie sa fie mereu supra-aglomerate.

Pe la 7.00 au venit Nick si Tony in drumul lor spre Sirnea, unde aveam de transmis un colet... i-am invitat la cafea, si s-au infipt in bunatatile etalate neatinse inca... conducandu-i am ramas la chiosc sa imi termin ceaiul...dimineata era glorioasa si tare "primavaratica".... chiar m-am felicitat ca exist.

Cand am reintrat in bucatarie am inlemnit.... pe masa, de acum stransa, statea felia aia de paine unsa cu unt si cu felioare de șvaițer pe deasupra. Nu imi venea sa cred....Era identica...

Tony a strans masa dupa ce au mancat (fara sa se gandeasca si la mine)...poate ca a vrut sa isi prepare un sandvici pentru drum....???  ..... sau poate ce eu, inconstient.... ??..... asemanarea nu avea cum sa fie o coincidenta pentru ca mergea pana la detalii de clona.

acum, de 20 de minute stau si ma gandesc daca sa telefonez si sa intreb pe Tony, sau daca sa las lucrurile asa cum sunt.... pentru ca vezi tu, daca fata zice ca nu a avut nimic de a face cu chestia asta, atunci am o mare problema existentiala... taman intr-o zi ca asta....


....sa sun....???..... sa nu sun....???
avatar
Kavarna

Mesaje : 1282
Puncte : 1337
Data de inscriere : 17/02/2015
Varsta : 38

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Kavarna la data de Mar Apr 04, 2017 11:54 am

Ei si ??.... Ai halit svaiter-ul ?
avatar
The Dude

Mesaje : 5451
Puncte : 5574
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mier Apr 05, 2017 1:09 pm

Halit..... si mi-a picat greu; dar sa lasam.

Republica e in declin.

solicit o intrunire de urgenta a consiliului suprem...

cherry cherry cherry
avatar
Kavarna

Mesaje : 1282
Puncte : 1337
Data de inscriere : 17/02/2015
Varsta : 38

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Kavarna la data de Mier Apr 05, 2017 1:11 pm

subscriu

yeeees(am primit si eu raportul host)

Continut sponsorizat

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


    Acum este: Dum Ian 20, 2019 8:05 pm