Republica Danga

„ Danga nu e, adică e pretutindeni. Este o insulă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Aici nu se știe prea bine dacă oamenii mint, visează, sau trăiesc cu adevarat „


In My Secret Life

Distribuiţi

Vizitator
Vizitator

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Vizitator la data de Mier Iun 07, 2017 10:46 am

Te recunosc! ( si eu pe tine)
Cred ca-mi cunosti toate secretele. Toate-toate. Smile))))

Eu am o parere execrabila despre tata Sartre, ia uite la el, golanul, ce marturiseste: Dacă am devenit un filozof, dacă am căutat cu atâta intensitate faima aceasta pe care încă o mai aştept, tot ce am făcut a fost, în esenţă, pentru a seduce femeile.


avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Iun 08, 2017 7:08 am

Cel putin e cinstit !!   hohoteala

Buuun, dar el functioneaza in straturi. Cred ca e unul dintre primii filozofi care propune o astfel de imagine. Poti coborî in adancurile sale, atat cat te tin curelele... ori poti ramane doar la suprafata.

E limpede, ca si in afirmatia asta sta ascuns un gand a lui Freud (marele sau mentor), care si-a construit teoria abisala pe principiul fundamental al erotismului (libidoului), speculand motivatia de esenta sexuala a fiecarui gest uman.

Se face asadar pace, pentru ca oamenii sa aiba timp de iubit si de procreat, dupa cum se face razboi.. pentru noi cuceriri. Atila insusi marturisea ca una dintre cele mai importante mize ale unei confruntari este primenirea sangelui si luarea in sclavie a femeilor celor infranti (cu care puteai sa iti satisfaci legal si nestingherit cam orice fantezie). Si Atila era un barbar, bisexual, la care latura homo cantarea cu mult mai mult decat cea hetero.

Construim case, facem eforturi majore pentru a intemeia o familie, pactizam compromisuri largi si acceptam situatii de neacceptat... facema cam tot ce facem ca sa mancam mai bine, sa ne odihnim mai cu folos, sa ramanem intr-un echilibru trainic.... numai si numai ca sa putem sa ne regulam cat mai des si mai placut cu putinta.... pardon


Acum, tu te grabesti sa il cataloghezi pe Jean Paul drept golan (dupa cum altcineva, in alta parte il numea "frustrat"). O analiza sumara, ceva mai atenta, iti va permite sa il aprofundezi caci are pe fond o abordare destul de simplista (iar tu detii toate resursele pentru o astfel de isprava).

Cel mai de seama reprezentant al existentialismului ateu e captivant si genial, desi ramane un evreu ce a stiut cum sa se strecoare printre concepte si scoli...

Vizitator
Vizitator

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Vizitator la data de Joi Iun 08, 2017 9:02 am

Echilibru trainic sau tantric? Gluma!!!

Eu nu il judec pe bietul omulet, am citit o gramada de cancanuri legate de el si de Simone. Cred cu tarie ca astia doi au fost suflete pereche. Despre Sigi, numai de bine( ca e mort). Imi devine din ce in ce mai nesuferit. Ti-am zis nu stiu cum fac si ce ca dau peste informatii despre el fara sa vreau.
avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Iun 09, 2017 9:06 am

Tainic...  de profundis, ca sa ma exprim asa... ca tantra e altceva decat ce s-a împământenit pe plan local, adica "sexualitatea tantrica" (via guru Bivolaru), care echilibru numai echilibru nu-i...poftim de vezi:...alta glumaaaa....


****

Insusi faptul ca ai parcurs relatari ale intrigilor de buduar, anunta o apropiere biologica fata de filozof, in locul celei care ar fi trebuit sa ii vizeze opera. Astfel de informatii contamineaza perceptia si au o influenta grea asupra obiectivitatii... stii tu, vorba aia din batrani "sa iei aminte la ce spune popa, si nu la ce face popa"

Inca o data il nedreptatesti. E un punct de reper solid si reprezinta o cotitura semnificativa in gandirea umanitatii, continuand intr-o directie cu totul neasteptata ideile para-crestine aruncate pe piata de magnificul din Aquino (Toma de Aquino); A fost considerat „filozoful libertății”.

Este fondatorul cotidianului "Libération" este cel care care a pus bazele existențialismului francez, prin exceptionala "L'etre et le neant" si mai este si acela care in anul 1964 refuza premiul Nobel pentru simplul motiv (?) ca: „nici un om nu merită să fie consacrat din timpul vieții”

Jean-Paul Sartre a murit în 15 aprilie 1980 la spitalul Broussais din Paris. Avea 74 de ani.. De la ceremonia inmormantarii (cimitirul Montparnasse), dintre cele cateva zeci de mii de persoane prezente, a ramas celebra replica unui tanar anonim care ii spune tatalui sau cu mandrie: „Am fost la manifestația împotriva morții lui Sartre”


*****

Pe 22 octombrie 1964 un membru al Academiei anunță oficial: „Premiul Nobel din acest an a fost atribuit scriitorului francez Jean-Paul Sartre pentru opera sa care, prin spiritul de libertate și prin căutarea adevărului pe care le reprezintă, a exercitat o vastă influență asupra epocii noastre.”
Sartre e deci nevoit să scrie încă o epistolă Academiei, subliniind refuzul. Un extras semnificativ:

"Motivele personale sunt următoarele: refuzul meu nu e un act improvizat. Am refuzat întotdeauna distincțiile oficiale. După război, în 1945, când mi s-a propus legiunea de onoare, am refuzat deși aveam prieteni care erau în guvern. La fel, n-am dorit niciodată să intru în Collège de France așa cum mi-au sugerat unii dintre prietenii mei. (...) Nu e același lucru dacă semnez Jean-Paul Sartre sau dacă semnez Jean-Paul Sartre laureat al premiului Nobel. (...) Un scriitor trebuie să refuze să se lase transformat în instituție, chiar dacă acest lucru are loc sub formele cele mai onorabile, cum este cazul acum."
avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Mier Iun 14, 2017 8:39 am

Avalanse de tiribombe... Probleme din toate directiile si numai idioti la orizont.
O doamna de la Institutul Oncologic Bucuresti, proaspat numita in functie, destrama cu sarguinta munca predecesorilor sai. Disponibilizeaza fonduri de reparatii obtinute cu imense eforturi, anuleaza unicul proiect al unei fabrici de citostatice din partea asta a europei si  mai mult dar mai ales, intrerupe amenajarea teraselor verzi interventie aflata in plina derulare si care urma sa desfinteze atmosfera sumbra in care sunt tratati bolnavii.

Toate astea ca sa isi arate muschii... Si pentru asta primeste multumiri din partea Ministerului (ultra-satisfacut ca in felul asta a economisit niste bani si ca a redus considerabil posibilitatile unor ipotetice fraude ce apar cateodata in marile angajamente financiare). Cine nu face nimic, nu risca nimic.

Este dincolo de orice imaginatie.. dar aceasta e trista realitate.


*****

Ieri a fost ziua Micutului Paul.
Am comemorat gandidu-ma la toate nazbatiile petrecute impreuna si cum azi, atat eu, cat si el suntem doi cetateni onorabili, indignati de atitudinile tineretului de acum..


avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Iun 15, 2017 9:10 am

Ma intreb cine o duce bine zilele astea...?? Probabil ca Iasnob. Ea n-are o implicare directa in sistem ci doar una colaterala. Pe executie domneste un haos generalizat, Peste tot, intr-o masura mai mare sau mai mica, controale, verificari, investigatii ce nu isi propun sa afle sau sa indrepte ceva, ci cauta direct acuze si imputari. E o vanatoare de vrajitoare care nu afecteaza cu nimic marile intreprinderi cu capital din afara.

In timp ce Rotary si Erbasu se dau de ceasul mortii in cauze a caror cifra de prejudiciu incriminat e de circa 5-6 milioane lei, Impresa Pizzarotti, Aktor si Strabag scriu saptamanal facturi de 2-3 milioane de euro fara sa se sinchiseasca de sistemul legislativ.

Suntem deja pasalac...
avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Joi Iun 15, 2017 2:46 pm

avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 9:57 pm

The Dude "especial"......?

avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 10:06 pm

Picture yourself in a boat on a river
With tangerine trees and marmalade skies
Somebody calls you, you answer quite slowly
A girl with kaleidoscope eyes
Cellophane flowers of yellow and green
Towering over your head
Look for the girl with the sun in her eyes
And she's gone


Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Ahhavatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 10:08 pm

avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 10:13 pm

Zappa forever...


avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 10:16 pmthis is a true story
About a famous criminal
From right around chicago
This is the story of michael kenyon
A man who's serving time at this very moment
For the crime of armed robbery
It so happened, that at the time of the robbery
Michael, decided to give his female victims
A little enema
Apparently, there was no law against that
But his name lives on
Michael kenyon
The illinois enema bandit!"
The illinois enema bandit
I heard he's on the loose
I heard he's on the loose
Lord, the pitiful screams
Of all them college-educated women...
Boy, he'd just be tyin' 'em up
(they'd be all bound down!)
Just be pumpin' every one of 'em up with all the bag fulla
The illinois enema bandit juice
He just be pumpin' every one of 'em up with all the bag
Fulla the illinois enema bandit juice
He just be pumpin' every one of 'em up with all the bag
Fulla the illinois enema bandit juice
He just be pumpin' every one of 'em up with all the bag
Fulla the illinois enema bandit juice
The illinois enema bandit
I heard it on the news
I heard it on the news
avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 10:21 pm

avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 10:22 pm

avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 10:24 pm

avatar
The Dude

Mesaje : 5410
Puncte : 5533
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de The Dude la data de Dum Iun 18, 2017 10:25 pm


Continut sponsorizat

Re: In My Secret Life

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


    Acum este: Sam Dec 15, 2018 12:11 am