Republica Danga

„ Danga nu e, adică e pretutindeni. Este o insulă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Aici nu se știe prea bine dacă oamenii mint, visează, sau trăiesc cu adevarat „


Premiera de ravnit

Distribuiţi
avatar
The Dude

Mesaje : 5174
Puncte : 5295
Data de inscriere : 17/02/2015

Premiera de ravnit

Mesaj Scris de The Dude la data de Sam Apr 18, 2015 4:27 pm

AZI EVENIMENT MAJOR:


Sala Mare a Teatrului Național București (TNB) va fi inaugurată sâmbătă 18.04.2015, cu spectacolul "Înșir'te mărgărite", după Victor Eftimiu, în regia lui Dan Puric,

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/sala-mare-a-teatrului-national-bucuresti-va-fi-inaugurata-sambata-cu-spectacolul-insir-te-margarite_215050.html#ixzz3XfQOkCJI

Proiectul de reabilitare și consolidare a clădirii TNB a durat patru ani și este finanțat de Guvernul României și de Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei, costurile totale ale acestuia fiind în jur de 65 milioane de euro.

În martie 2011, în cel de-al doilea mandat de manager al TNB deținut de Ion Caramitru, începe propriu-zis acest proiect. Prima parte a presupus îndepărtarea unei structuri de beton de aproximativ 1.500 tone, care fusese adăugată în 1983 și care încărcase clădirea, afectându-i structura de rezistență.

Teatrul de Operetă "Ion Dacian", Centrul Național al Dansului și Muzeul Național de Artă Contemporană, care au funcționat pentru o perioadă de timp în această clădire, își găsesc spații noi de lucru.

Pe toată perioada reconstrucției, teatrul a funcționat continuu, prezentând spectacole în cel puțin una dintre sălile sale.

Prima nouă sală inaugurată a fost Sala Mică, pe 9 octombrie 2012, urmată de Sala Media, în decembrie același an, "Sala Pictură", pe 4 octombrie 2013, Sala Studio, pe 11 octombrie 2013, și Sala Atelier, pe 3 noiembrie 2013.

Cu o existență de peste 150 de ani, Teatrul Național "I.L.Caragiale" este una dintre cele mai prestigioase instituții teatrale din România.

Prima clădire a Teatrului Național din București (1852-1944) a fost cea din Calea Victoriei, pe locul unde astăzi este Hotelul Novotel. La începuturi a purtat denumirea de Teatrul cel Mare (1852-1864), iar din 1875, cea de Teatru Național
.


avatar
Sfatuitorul
Admin

Mesaje : 812
Puncte : 933
Data de inscriere : 13/02/2015
Localizare : Bucuresti

Re: Premiera de ravnit

Mesaj Scris de Sfatuitorul la data de Sam Iul 04, 2015 1:26 pm

Teatru - Şambelan la viezuri, scenariu radiofonic de Puşa Roth după Pagini bizare de Urmuz


Acum pe Romania Cultural !
avatar
Sfatuitorul
Admin

Mesaje : 812
Puncte : 933
Data de inscriere : 13/02/2015
Localizare : Bucuresti

Re: Premiera de ravnit

Mesaj Scris de Sfatuitorul la data de Vin Iul 10, 2015 8:25 pm

TNB- organizatorul și gazda unui important Festival Internațional de Teatru – NETA 2015
3 martie 2015 la 06:06

11 spectacole din 10 țări – Albania, Bulgaria, Georgia, Muntenegru, Macedonia, Slovenia, Croația, Italia, Rusia șiRomânia - semnate de regizori cunoscuți printre care se regăsescAndriy Zholdak, Ivan Dobchev, David Doiashvili, Spiro Duni ș.a. precum și 2 co-producții NETA în premieră vor fi prezentate timp de 7 zile, între 28 august și 3 septembrie 2015 la București, în cadrul Festivalului Internațional NETA sub Motto-ul “Teatrul – erou al timpului prezent” sub acelaşi unic acoperiş, cel al Teatrului Național I.L. Caragiale.

NETA- New European Theatre Action, rețea din care face parte, ca membru fondator, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, își are sediul la Ljubljana (Slovenia) și reunește 67 de membri (teatre naționale, companii, festivaluri) din 19 țări europene, fiind în prezent cea mai amplă asociere teatrală de acest format în Europa. Calitatea proiectelor NETA s-a bucurat recent de o importantă recunoaștere, prin acordarea unei semnificative finanțări europene din partea EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Actant important în Balcani și în estul Europei, reţeaua NETA îşi propune să coaguleze energiile creatoare ale acestui spaţiu, să contribuie la promovarea şi diseminarea acestora, la identificarea și consolidarea unei specificităţi culturale, a unui mod de a face teatru în secolul XXI, într-un dialog productiv, creativ cu Europa de Vest şi nu numai, în spiritul „culturii fără frontiere”.

Festivalul Internațional NETA 2015, organizat la Bucureşti în chiar anul aniversării a 10 ani de la înfiinţarea reţelei NETA, va reuni pe scenele TNB câteva din cele mai reprezentative producții teatrale aparținând teatrelor membre ale rețelei NETA.
Prinde astfel contur propunerea lansată încă din 2013 de Ion Caramitru, de organizare, la Teatrul Național din București, a acestui eveniment menit să stimuleze schimburile culturale la nivelul Europei de Sud-Est și să includă Bucureştiul, dar și ansamblul cultural unic din capitala României, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti - integral remodelat în urma complexei operații de reconstrucție - în circuitul internațional.

Selecţia spectacolelor invitate la Festivalul NETA de la București aparține unui juriu compus din trei personalități ale vieții teatrale internaționale: Blagoja Stefanovski, Președinte NETA, director artistic al Teatrului Mic de Dramă din Bitola (Macedonia), Damir Domitrović, Secretar general NETA, directorul Festivalului Internațional de Teatru ExPonto, Ljubljana (Slovenia) și George Banu, teatrolog, președintele de onoare al AICT, profesor la Sorbona, Paris (Franța).


Vizitator
Vizitator

Re: Premiera de ravnit

Mesaj Scris de Vizitator la data de Lun Iul 13, 2015 8:33 pm

La toamna nu ratati Carusel in regia lui Andrei Serban la Bulandra .
avatar
Sfatuitorul
Admin

Mesaje : 812
Puncte : 933
Data de inscriere : 13/02/2015
Localizare : Bucuresti

Re: Premiera de ravnit

Mesaj Scris de Sfatuitorul la data de Sam Iul 18, 2015 9:31 pm

Nu. Nu-i de ratat.

Multumim Iasnob.

Continut sponsorizat

Re: Premiera de ravnit

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


    Acum este: Sam Iul 21, 2018 6:23 pm