Republica Danga

„ Danga nu e, adică e pretutindeni. Este o insulă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Aici nu se știe prea bine dacă oamenii mint, visează, sau trăiesc cu adevarat „


Sufletul palpabil....

Distribuiţi
avatar
Sfatuitorul
Admin

Mesaje : 815
Puncte : 936
Data de inscriere : 13/02/2015
Localizare : Bucuresti

Sufletul palpabil....

Mesaj Scris de Sfatuitorul la data de Lun Apr 27, 2015 3:42 pm

O descoperire revoluţionară şi şocantă: doi oameni de ştiinţă prestigioşi au demonstrat că sufletul există şi “trăieşte” veşnic după moartea fizică

Doi oameni de ştiinţă renumiţi din domeniul fizicii cuantice spun că pot demonstra existenţa sufletului, scrie site-ul news.com.au într-un articol mai mult decât incitant. Dr.Stuart Hameroff (un om de ştiinţă american) şi fizicianul Sir Roger Penrose au dezvoltat o teorie cuantică a conştiinţei prin care susţin că sufletele noastre sunt conţinute în interiorul structurilor denumite microtubule, care se găsesc în interiorul celulelor creierului. Teoria lor îşi are originea în ideea că creierul uman funcţionează asemenea unui computer biologic, cu 100 de miliarde de neuroni şi conexiuni sinaptice care acţionează asemenea unor reţele informaţionale.

Dr Hameroff, profesor emerit la Departamentele de Anesteziologie şi Psihologie şi directorul Centrului de Studii ale Conştiinţei din cadrul Universităţii din Arizona, şi Sir Roger lucreează la o asemenea teorie încă din 1996. Cei doi cred că experienţa conştiinţei reprezintă efectele gravitaţiei cuantice din interiorul acestor microtubule, un proces pe care ei l-au denumit reducţia obiectivă orchestrată (orchestrated objective reduction – Orch-OR). În experienţele din apropierea morţii, microtubulele îşi pierd statutul lor cuantic, dar informaţia din interiorul lor nu este distrusă. Sau, în termeni mai clari, sufletul nu moare, ci se reîntoarce în Univers. “Dacă inima se opreşte, sângele nu mai circulă, atunci microtubulele îşi pierd statutul lor cuantic”, explică Dr.Hameroff. El a mai adăugat că “informaţia cuantică din interiorul microtubulelor nu se distruge, nu poate fi distrusă, pur şi simplu se disipează în Univers. Dacă pacientul e resuscitat şi revine la viaţă, informaţia cuantică se poate întoarce în microtubule, iar pacientul poate spune că: ‘Am avut o experienţă din apropierea morţii’. Dacă pacientul va muri, e posibil ca această informaţie cuantică să existe infinit în afara corpului, sub formă de suflet.”

P.S. Iaca se dovedeşte încă o dată că ştiinţa redescoperă, încetul cu încetul, adevăruri pe care religiile vechie ale lumii şi şcolile filozofice îl ştiau de milenii: şi anume că omul are atât trup, dar şi suflet, care este nemuritor. Ideea ştiinţifică, cu adevărat revoluţionară, pe care au adoptat-o cei doi oameni de ştiinţă se aseamănă mult cu filozofia creştină care spune clar că sufletul nu este preexistent, ci se formează odată cu naşterea omului, iar după moartea omului va exista pentru totdeauna. Această ştire vine ca o lovitură mortală pentru ateişti, şi în special pentru oameni de ştiinţă ca Stephen Hawking care crede că viaţa de apoi e un basm (http://www.lovendal.ro/wp52/stephen-hawking-crede-ca-viata-de-apoi-este-un-basm-vai-de-capul-lui/). Totodată, teoria aceasta vine să confirme încă o dată că neurochirurgul american dr. Alexander Eben (cel care a stat în comă timp de 7 zile) nu a vorbit prostii când a afirmat că paradisul există (http://www.lovendal.ro/wp52/paradisul-exista-nu-o-spun-eu-ci-un-un-neurochirurg-celebru-care-a-stat-7-zile-in-coma-profunda/).

Şi încă ceva. Teoria cuantică a conştiinţei se aseamănă mult cu teoria biostructurală a academicianului român Eugen Macovschi, care demonstrează existenţa omului şi după moarte (http://www.lovendal.ro/wp52/teoria-biostructurala-a-academicianului-roman-eugen-macovschi-teoria-care-demonstreaza-existenta-omului-si-dupa-moarte/). Adevărul e acesta: sufletul există…numai că unii dintre noi suntem prea “orbi” pentru a-l vedea.
avatar
Kavarna

Mesaje : 1238
Puncte : 1293
Data de inscriere : 17/02/2015
Varsta : 38

Re: Sufletul palpabil....

Mesaj Scris de Kavarna la data de Lun Iul 20, 2015 2:09 pm

Cunoaşterea este doar aceea pe care ţi-o dezvăluie inima ta.
Pe parcursul a cinci ani de muncă, un grup de 17 cercetători şi profesori neurocardiologi, psihocardiologi şi cerebrocardiologi de la diverse institute de cercetări şi universităţi internaţionale, împreună cu clarvăzători cuantici de renume mondial, reuniţi în cadrul Institutului de Cerebrocardiologie din Lhasa au întreprins un studiu amplu pe 400 de voluntari selecţionaţi dintre călugări budişti tibetani, călugări ortodocşi isihaşti şi spiritualişti şi ezoterişti specializaţi în tehnica gândirii cu inima.
Creierul inimii
Ei au pornit acest studiu de descoperirea epocală a doctorului neurocardiolog J. Andrew Armour de la Institutul HeartMath (Boulder Creek, California) care, în 1991 a ajuns la concluzia că inima are un sistem nervos propriu şi conţine neurotransmiţători, o reţea de 40.000 de neuroni şi anumite tipuri de proteine asemănătoare celor existente în creierul conştient.
El a denumit acest sistem nervos pe bună dreptate creierul inimii, deşi marea majoritate a oamenilor de ştiinţă din lumea medicală nu au fost de acord cu această denumire, întrucât, dacă creierul omului care are 1300-1400 de grame şi 86 de miliarde (86.000.000.000) de neuroni iar creierul unui şobolan care are doar 2 grame şi deţine nici mai mult nici mai puţin de o sută de milioane (100.000.000) de neuroni, cum ar putea ca un conglomerat ganglionar de 40.000 de neuroni să fie numit creier şi să mai aibă şi capacitatea de a fi sediul conştiinţei aşa cum susţineau spiritualiştii, budiştii şi isihaştii? Ba încă omul, pe baza proceselor cognitive aferente creierului inimii să mai aibă şi acces la Conştiinţa Universală (sau la Duhul Sfânt - parte a Sfintei Treimi -, în accepţiunea isihaştilor) şi să se mai şi unifice cu ea (El)...!?
Faptul că, mulţi ani mai târziu a fost posibil ca dr. Suzana Herculano-Houzel, o cercetătoare braziliană să numere 86 de miliarde de neuroni, spulberând astfel paradigma celor 100 de miliarde de neuroni cum se credea până atunci că ar deţine creierul uman, adică cu mai puţin de 14 miliarde decât se credea, i-a determinat pe cercetologi să verifice numărul 40.000 de neuroni avansat de neurocardiologul J. Andrew Armour, pe care i-ar conţine creierul inimii. Iar această verificare a avut loc deoarece la data estimării numărului de neuroni ai inimii, metoda după care ei puteau fi estimaţi în mod corect încă nu apăruse. Nu mică le-a fost mirarea cerebrocardiologilor atunci au constatat că sunt exact 40.000 de neuroni, niciunul mai puţin, şi că denumirea de “creierul inimii” nu este câtuşi de puţin o metaforă aşa cum o percepeau scepticii, ci, este purul adevăr.
Creierul cuantic, budic sau christic
Şi iată de ce: utilizând electronoholografia, o nanotehnică de ultimă generaţie, derivată din electronografie - tehnică ceva mai veche bazată la rândul ei pe efectul Kirlian, vezi http://atlamith.zzl.org/introducere6.html - cercetătorii au pus în evidenţă un creier compus din trei emisfere, localizat în dreptul inimii şi situat în corpul budic. Creierul holografic astfel detectat, de o mărime neaşteptată, format din ganglioni cuantici trece cu mult peste limitele corpului budic, înglobându-l practic pe acesta şi nu poate fi văzut cu ochii fizici. Cercetologii au oscilat între a-l denumi creier cuantic aşa cum s-au pronunţat deîndată fizicienii cuantici, cerebrocardiologii, neorocardiologii şi psihofiziologii, creier budic cum au solicitat călugării budişti tibetani şi spiritualiştii atei şi creier cristic, cum au dorit să-l denumească călugării isihaşti şi spiritualiştii mistici. Până la urmă însă, în literatura de specialitate s-a impus termenul termenul ştiinţific de creier cuantic, chiar dacă în spiritualitate îl întâlnim frecvent şi cu denumirea de creier cristic.
Cercetărorii cerebrocardiaci au mai constatat un lucru surprinzător şi anume că cele două tipuri de cuante, respectiv cardionii şi psihonii (vezi http://buriculpamantului.blogspot.ro/2012/12/particula-lui-satan.html) pe baza cărora funcţionează creierul intracranian precum şi cel al inimii, identificat de neurocardiologul J. Andrew Armour, vibrând din momentul naşterii individului la unison au generat în creierul cuantic un nou tip de cuante, şi anume cardiopsihonii, un “hibrid” cuantic specific numai omului.
Cardiopsihonii
Potrivit BBC-Medical, descoperirea noilor cuante, a fost certificată după lungi dezbateri şi de către alţi fizicienii subatomici cuantici de renume internaţional. Cardiopsihonii, au confirmat ei, constituie,“materia primă” din care este plămădită la rândul ei conştiinţa. Clarvăzătorii cuantici, împărţiţi în trei echipe şi utilizând tehnica numărării fractalice din mie în mie, au reuşit să numere în cele trei emisfere ale creierului nu mai puţin de 174 de miliarde de cardiopsihoni (aproape dublu faţă de numărul de neuroni ai creierului intracranian).
Cercetătorii cerebrocardiologi împreună cu fizicienii cuantici au descoperit că aceste particule subatomice numite cardiopsihoni vibrează doar pe două tipuri de lungimi de undă, şi anume:
a) pe propria lor lungime de undă, acordată ritmului bătăilor inimii şi frecvenţei Shumann, generând un câmp de iubire cerebro-cardiac identificat în primă analiză cu câmpul enisic şi mai apoi cu conştiinţa individuală, câmp circumsferic ale cărui se întind de la 4 m până la 400 de km. Peste această lungime de undă a câmpului, conştiinţa individuală se “ajută” de Conştiinţa Universală. Măsurate în unde Hertziene s-a constat că cele două creiere ale omului, creierul intracranian şi creierul cuantic rezonează permanent, ele generând binecunoscutele stări de conştiinţă modificată Alpha, Theta şi Delta, care variază de la 2 Hz (Delta) până la 30 de Hz (Alpha). În aceste stări de conştiinţă modificată apar şi se manifestă pregnant cea mai mare parte a capacităţilor aşa zis paranormale.
b) pe lungimea de undă a câmpului de iubire cosmic, specific Conştiinţei Universale, după cum îi spun budiştii şi spiritualiştii atei, sau altfel spus a Duhului Sfânt, după cum o mai numesc isihaştii şi spiritualiştii religioşi. Pe principiul rezonanţei, pe aceeaşi lungime de undă a câmpului de iubire cosmic la care se accede din creierul intracranian din starea de conştiinţă modificată Gamma (cuprinsă după cum se ştie între 30 de Hz la 100 de Hz) apar şi se manifesă capacităţile paranormale de excepţie şi stările de conştiinţă extinsă. Ele conduc într-un final la dizolvarea conştiinţei individuale în Conştiinţa Universală, după părerea budiştilor tibetani, sau la îndumnezeire, după părerea isihaştilor.
Și... o mică ,dar zic eu binevenită completare pentru cei care au „urechi” de auzit...
De fapt ființa umană și nu numai, din punct de vedere spiritual deține 10 creiere principale pe care le voi enumera acum aici, neavând însă pretenția să și credeți în această dezvăluire pe care o fac și care nu va putea fi dovedită științific decât eventual atunci când oamenii de știință își vor extinde cercetările lor și în plan subtil nu numai fizic. Numai atunci când ei vor hotărî să-L introducă în ecuația cercetărilor lor pe... Dumnezeu.
Ei bine aceste „creiere” (pun ghilimelele de rigoare întrucât cu excepția celui clasic denumirea de „creier” dată celorlalte este destul de improprie dar le-am numit așa pentru a putea fi mai bine definit rolul lor) sunt:
creierul trupului, creierul eteric, creierul astral, creierul mental (al corpului energetic subtil mental) creierul solar, creierul universic, creierul cosmic, creierul divin desfăşurat şi el pe cele trei părţi componente ale naturii divine cunoscute în Şcoala Focul Sacru.
Se cunoaște faptul că, creierul uman (cel clasic) funcționează până la maxim 12 % din capacitatea sa. Ei bine el poate funcționa la capacitate maximă doar dacă ființa umană respectivă își manifestă în mod normal și constant toate cele zece „creiere”.
Și este normal să fie așa. Nu putem compara, spre exemplu inteligența creierului fizic cu celelate „creiere” care pe măsură ce urcăm spre cel al esenței-duhului, sunt net superioare.
Singurul care însă a ajuns la performanța maximă a fos Omul Iisus. El a manifestat toate „creierele” Ființei Sale 100%.
Ioan


Un articol de Dan Ionescu

Sursa http://rodulpamantului.blogspot.ro/2013/06/creierul-cristic.html
Fundaţia Focul Sacru

Accesaţi...http://foculsacru.ro/scoala-focul-sacru/prezentare/...  şi urmaţi apoi indicaţia din pagină. Veţi afla cam tot ce se poate afla despre această Iniţiere, despre Fundaţia Focul Sacru şi Şcoala cu acelaşi nume.

    Acum este: Mar Oct 23, 2018 5:07 pm