Republica Danga

„ Danga nu e, adică e pretutindeni. Este o insulă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Aici nu se știe prea bine dacă oamenii mint, visează, sau trăiesc cu adevarat „


Justitia romaneasca

Distribuiţi
avatar
Hampu The Great

Mesaje : 158
Puncte : 177
Data de inscriere : 17/02/2015

Justitia romaneasca

Mesaj Scris de Hampu The Great la data de Joi Mai 07, 2015 9:44 pm

furi niste milioane si iei cateva saptamani (luni) de zdup...Gata.
Restul, consemnat la domiciliu..


Penibil..


Imi amintesc de vorbele unui interlop: "toti astia care cer dreptate sunt ofticati ca de fapt ei n-au de unde fura sume importante"


muncesti o viata sa aduni cateva sute de mii de cocotei, in cel mai fericit caz...
bagi mana adanc in cariaman, tragi un tun intr-o valoare pe care n-ai putea-o acumula decat in trei, patru vieti...si platesti pentru asta ceva privatiune

eu zic ca oricine s-ar baga...
avatar
The Dude

Mesaje : 5060
Puncte : 5181
Data de inscriere : 17/02/2015

Re: Justitia romaneasca

Mesaj Scris de The Dude la data de Vin Mai 22, 2015 4:38 pm

The Dude a scris:...este incredibil....

...ma cheama politia sa imi retrag plangerea cu spargerea...Ofiterul care s-a ocupat pana acum de caz s-a mutat in alt oras si  dosarul a fost preluat de altcineva. Noul anchetator ma sfatuieste sa uit incidentul pentru ca oricum infractorul nu are de unde sa plateasca paguba, nu va intra la puscarie si povestea asta nu face decat sa agaseze pe toata lumea..In argumentarea sa sunt invocate alte doua spargeri anterioare (una din rucar, alta din campulung) in care pagubitii l-au iertat. La vremea respectiva, de frica consecintelor, hotul s-a internat la spitalul de nebuni acuzand o depresie. Acum are faima de bolnav psihic si asta va pleda in favoarea sa la proces, asigurandu-i cel mai probabil achitarea.

Sunt rugat sa vorbesc cu mama lui la telefon. II comunic doamnei ca nu ii vreau fiul dupa gratii, acolo unde ii este locul, ci vreau doar sa imi recuperez bunurile, ori contravaloarea lor. Omul legii imi arata la momentul asta declaratia pungasului, in care acesta recunoaste efractia si sustragerea a numai o parte din obiectele disparute. Sunt evitate cu abilitate obiectele de valoare. In felul asta paguba ar putea sa arate ridicol in ochii judecatorului...E cuvantul meu, contra cuvantului sau, iar el are avantajul ca a recunoscut. Pe de alta parte nici nu pot fi sigur ca el a sterpelit toate cate lipsesc. Sa nu uitam ca a lasat o gaura in acoperis care a permis accesul oricui pe o perioada de trei luni de zile.

Mama imi spune ca fiul ei e acum in Franta si ca lucreaza la un carusel.....imi si imaginez cum.
Citez textual: "daca are sa poata pune ceva deoparte are sa va dea si dumneavoastra...pentru ca l-ati iertat"...asa, ca un premiu....

1. cum e posibil asa ceva ?
2. cei doi pagubiti anterior, daca isi mentineau acuzele cabana mea n-ar mai fi fost devastata..
3. de ce i s-a dat voie sa plece din tara daca se afla in cercetare pentru o fapta recunoscuta ??
4. ce fel de imagine a tarii va promova acest individ dincolo ??
5. pentru ce politia ii tine partea si vrea cazul stopat ??
6. cata filozofie iti trebuie ca sa pricepi ca internarea la balamuc nu e decat o tactica profesionista ??
7. ce fel de liniste mai pot avea romanii cand tipi care devasteaza case sunt achitati sau menajati chiar de catre victimele lor ??
8. felul in care s-a patruns in cabana mea denota o minte extrem de inteligenta, bunurile sustrase, alimentele consumate, la randul lor certifica o persoana competenta si priceputa...cat de orb trebuie sa fii sa nu observi toate astea ??
9. cazurile lui anterioare se regasesc in evidentele politiei, desi nu si-au continuat traseul firesc. pentru ce nu a fost retinut ??...era la a treilea jaf cunoscut...de ce nu s-a pedepsit fapta, asa cum cere codul penal ??
10. ......in ce fel de lume traim, noi, romanii ??


Incredibilul continua:

Mama ma suna din nou,  inlacrimata de aceasta data: "trebuie sa intelegeti: fiul meu era ud pana la piele. ploua cu galeata in ziua aia. a intrat in casa dvs pentru un schimb de haine, un popas bine-meritat si ceva de mancare. a luat cu el gps-ul, o lanterna, un cutit....strictul necesar, caci urma sa faca un drum prin padure...se putea rataci, era periculos si negura....toate aceste obiecte ii erau indispensabile...pentru ce nu puteti intelege ??"

"pentru ce nu puteti ierta ???"

Eu l-am iertat doamna, dar plangerea nu o pot retrage, iar argumentele invocate imi par de domeniul fantasticului...traiesc un cosmar...ieri noapte am avut remuscari pentru decizia luata de a se da drumul la dosar...nenorocesc un nenorocit...intr-o tara de cacat, care transfera responsabilitatea asta pe umerii mei in  loc sa o rezolve ea asa cum ii este datoria fata de cetateni

    Acum este: Lun Mai 21, 2018 2:23 am